ETF-analyysit

Salkunhoitaja: Näistä korkosijoituksista houkuttelevaa tuottoa

Korkomarkkinoilta löytyy nyt riskeihin nähden houkuttelevaa tuottoa.

Lyhyen maturiteetin yrityslainat ovat tällä hetkellä erityisen suotuisat korkosijoittajalle, kertoo Evlin korkosijoitusjohtaja sekä Evli Lyhyt Yrityslaina- rahaston salkunhoitaja Juhamatti Pukka artikkelissaan.

Pitkän maturiteetin ja korkoriskin markkinassa, kuten valtionlainoissa, heilahtelut markkinakoroissa iskevät voimalla tuottoon, mutta lyhyen maturiteetin lainoissa korkoriski on pienempi. Mitä lyhyempi lainan pitoaika, sitä vähemmän tuotto laskee, jos korkotaso nousee.

Pukkan mukaan yrityslainoissa sijoittajat saavat tällä hetkellä historiaan nähden hyvän kompensaation luottoriskille niin matalamman luottotappioriskin Investment Grade -lainoissa kuin korkean luottotappioriskin High Yield -markkinoissakin.

”Huolimatta viime kuukausien heilunnasta, on yrityslainamarkkinoiden perustilanne hyvin samankaltainen kuin vuoteen lähdettäessä: yhtiöiden taseet ovat erinomaisessa kunnossa ja yhtiöt ovat onnistuneet suojaamaan marginaalejaan siirtämällä nousseita kustannuksia myyntihintoihin. Tälle vuodelle yhtiöillä ei ole myöskään liiemmin jälleenrahoitustarpeita”, Pukka toteaa.

Salkunhoitajan mukaan merkittävintä yrityslainojen nykyhinnoittelussa on vallitsevan tuottotason houkuttelevuus esimerkiksi Investment Grade -markkinan tuottotason ylittäessä osakemarkkinoiden osinkotuoton.

”Tuottotaso antaa korkosijoittajalle merkittävän suojan heilunnalta korkean korkotuoton juostessa vuoden aikana kompensoiden mahdollista heiluntaa koroissa ja tuottoeroissa.”

Lisäksi korkomarkkinoilla vallitsee nyt poikkeuksellinen tilanne, mistä korkosijoittaja voi ottaa täyden hyödyn irti: korkokäyrä on laskeva. Tämä tarkoittaa sitä, että lyhyen maturiteetin velkakirjojen tuotto on parempi kuin pitkän maturiteetin velkakirjojen.

Korkokäyrä kertoo markkinakorkojen tason eripituisissa korkosijoituksissa. Korkokäyrä – tai toiselta nimeltään tuottokäyrä – kuvaa siis korkojen aikarakennetta. Mikäli korkokäyrä on nouseva, ovat pitkät korot korkeampia kuin lyhyet korot. Vastaavasti jos korkokäyrä on laskeva, ovat lyhyet korot pitkiä korkeampia.

Laskeva korkokäyrä johtuu siitä, että markkinat odottavat lisää keskuspankkien koronnostoja, mikä on nostanut lyhyen maturiteetin korkoja. Samalla markkinat hinnoittelevat myös taantumaa ja inflaation laskua pitemmällä aikavälillä, mikä on painanut pitemmän maturiteetin korot alas.

Pukka kertoo, että laskeva korkokäyrä ja maturiteettien tuottoero tarjoavat sijoittajalla mahdollisuuden hyötyä niin sanotusta ”Pull-to-par” -ilmiöstä, jossa lainojen arvot nousevat kohti eräpäivän hintaa 100 (par) vaikka tuottotasossa ei tapahtuisikaan muutoksia.

Piensijoittajalle helpoin tapa sijoittaa yrityslainoihin on pörssinoteeratut indeksirahastot eli ETF:t. Sijoitussivusto justETF:n mukaan rahastokooltaan suurimmat lyhyen maturiteetin yrityslainoihin sijoittavat ETF:t ovat seuraavat:

iShares EUR Corporate Bond 0-3yr ESG UCITS ETF EUR (Dist)

iShares EUR Ultrashort Bond UCITS ETF EUR (Dist)

Amundi Index Euro Corporate SRI 0-3 Y UCITS ETF DR (C)

Lue myös tämä: Varainhoitotalo: Elpyvän Kiinan yrityslainat tarjoavat korkeaa tuottoa

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös