Yritysuutiset

Eezyn toimitusjohtaja: ”Loppuvuoden talousnäkymät eivät ole rohkaisevia” – osake sukeltaa

Eezy aloittaa kannattavuusohjelman ja poistaa tulosohjeistuksen sekä uudistaa strategiaansa.

Henkilöstöpalveluyhtiö Eezy antoi maanantaina negatiivisen tulosvaroituksen. Eezyn osake lähti jyrkkään syöksyyn tulosvaroituksen jälkeen. Maanantain päätteeksi osake oli syöksynyt yli 15 prosentin laskuun.

Yhtiö tarjoaa henkilöstövuokrausta, rekrytointi-, valmennus-, koulutus- ja työllistymispalveluja sekä kevytyrittäjäpalveluita ja yritysten kehittämisen palveluita.

Ennakkotietona yhtiö kertoo, että tammi-kesäkuussa Eezyn liikevaihto oli 111 miljoonaa euroa ja liikevoitto 2,4 miljoonaa euroa. Vuotta aiemmin vastaavalla tammi-kesäkuun ajanjaksolla liikevaihto oli 118 miljoonaa euroa ja liikevoitto 2,6 miljoonaa euroa.

Yhtiön mukaan arviot loppukesän ja alkusyksyn kehityksestä ovat heikentyneet, minkä vuoksi ohjeistuksen saavuttaminen on epävarmaa. Yhtiö ohjeisti ensimmäisen vuosineljänneksen tulosraportin yhteydessä odottaneensa liikevaihdon olevan noin 250 miljoonaa euroa ja liikevoittoprosentin kasvavan vuonna 2023.

Sopeutuakseen tämänhetkiseen taloustilanteeseen ja suhdannenäkymiin Eezy käynnistää mittavan kannattavuusohjelman, jonka myötä yhtiö tavoittelee noin kolmen miljoonan euron vuosittaisia kustannussäästöjä.

Kannattavuusohjelmassa Eezy pyrkii parantamaan prosessien tehokkuutta sekä tarkastelee palvelutarjoamaansa. Eezy arvioi, että merkittävä osa säästöistä syntyy henkilöstökustannuksista. Eezy suunnittelee tästä syystä käynnistävänsä muutosneuvottelut konserniin kuuluvissa yhtiöissä. Tämä saattaa johtaa henkilöstöä koskeviin irtisanomisiin, osa-aikaistamisiin tai muihin vastaaviin toimenpiteisiin, joista voi aiheutua kertaluonteisia kustannuksia. Lisäksi yhtiö aikoo nostaa tuottavuutta automaation paremmalla hyödyntämisellä.

Eezy uudistaa strategiaansa ja päivittää pitkän aikavälin taloudelliset tavoitteet loppuvuoden 2023 aikana. Osana strategiatyöskentelyä se tarkastelee sekä nykyistä liiketoimintaportfoliotaan että liiketoimintansa painopistealueita.

Kannattavuusohjelman toteuttamisen vaikutusten sekä epäselvän suhdannenäkymän vuoksi Eezy luopuu vuoden 2023 tulosohjeistuksesta.

”Loppukesän liikevaihdon kehitys on ollut meille pettymys. Loppuvuoden talousnäkymät eivät ole rohkaisevia. Sopeutamme nyt toimintaamme laskevaan suhdanteeseen ja uudistamme strategiaamme loppuvuoden aikana. Kannattavuusohjelma toteutetaan niin, että olemme kilpailukykyisiä ja iskuvalmiina talouskasvun alkaessa. Toimialamme kehitys on perinteisesti voimakasta yritysten työvoimatarpeen kasvaessa”, Toimitusjohtaja Siina Saksi kertoo.

Eezy julkaisee tammi-kesäkuun osavuosikatsauksen tiistaina 8.8.2023 noin kello 08.00.

Kommentoi
Ylös
>