Kryptot

Kryptofutuurit kiinnostavat suursijoittajia enemmän kuin koskaan

Kryptofutuurit tarjoavat sijoittajille mahdollisuuden hyötyä Bitcoinin ja Etherin arvonnoususta ilman niiden suoraa omistusta.

Bitcoinin ja Etherin futuurien ja optioiden kaupankäyntivolyymi (AVD) ja avoimet sopimukset (OI=Open Interest).

Institutionaalisten sijoittajien kiinnostus Bitcoinin futuurikauppaa kohtaan on jatkanut kasvuaan koko kuluvan vuoden toisen vuosineljänneksen ajan, kertoo Chigagon hyödykepörssi (Chicago Mercantile Exchange, CME) CoinDesk-sivustolle lähettämässään sähköpostiviestissä.

Chicagon hyödykepörssin säänneltyihin Bitcoin- ja Ethereum -futuurikauppoihin osallistui toisella vuosineljänneksellä ennätyksellisen paljon suursijoittajia.

Suurten avoimen positioiden haltijoiden eli vähintään 25 bitcoin-futuurisopimusta hallussaan pitävien haltijoiden määrä oli keskimäärin ennätykselliset 107 kappaletta toisella vuosineljänneksellä, CME kertoo. Etherin niin sanottuja suuria avointen positioiden haltijoita oli keskimäärin 62 kappaletta toisella neljänneksellä.

Kaupankäyntivolyymilla tarkoitetaan tiettynä päivänä tehtyjen sopimusten määrää. Avoimella sopimuksella tarkoitetaan johdannaispörssissä päivittäin laskettavaa avoimien johdannaispositioiden määrää, kuten esimerkiksi optioita tai futuureja. Avointen sopimusten määrän kasvu markkinoilla merkitsee uuden rahan merkittävää lisääntymistä markkinapaikalla.

”Bitcoin-futuurien institutionaalinen kiinnostus jatkoi kasvuaan koko vuosineljänneksen ajan, kun sijoittajat etsivät säänneltyjä kauppapaikkoja/tuotteita suojautuakseen markkinoiden kasvavalta volatiliteetilta ja hallitakseen riskiä ja altistumista”, pörssi kertoo.

Yhdysvaltain hyödyke- ja futuurikomissio (Commodity Futures Trading Commission, CFTC) sääntelee CME:n futuureja. Standardi bitcoin-futuurisopimus vastaa viittä bitcoinia, kun taas mikrosopimus on kooltaan yhden bitcoinin kymmenesosa. Etherin vakiofutuurien sopimuskoko on 50 Etheriä, kun taas mikrofutuurit vastaavat yhden Etherin kymmenesosaa.

CME:n säännellyt ja fiat-valuutalla maksettavat futuurit ovat jo pitkään olleet ensisijainen valinta niille sijoittajille, jotka haluavat sijoittaa kryptomarkkinoille omistamatta suoraan kryptovaluuttoja.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös