Ovaro Kiinteistösijoituksen IR-sivut

Ovaro jatkaa keskittymistä kasvukeskuksiin – myi kohteita pienemmiltä paikkakunnilta

Ovaro myi toistasataa asuntoa maakunnista.

Kiinteistökehittäjä Ovaro myi yksityissijoittajille asuntokohteita maakunnista, kuten Varkaudesta. Kohteet on rakennettu 1970-luvulla. Kaupan kassavaikutus oli 2,0 miljoonaa euroa.

Yhtiön mukaan kohteet myydään 19 prosenttia alle tasearvojen tukkukaupan luonteen vuoksi. Myydyn asuntoportfolion vaikutus tulokseen on noin -400 tuhatta euroa. Tulosvaikutus kirjataan kokonaisuudessaan kolmannen vuosineljänneksen tulokseen.

Kaupan jälkeen yhtiöllä ei ole enää omistuksia Varkaudessa. Ovarolle jää kaupan jälkeen omistukseen noin 330 asuntoa, jotka sijaitsevat pääosin korkeakoulukaupungeissa.

”Ovaro luopuu strategiansa mukaisesti pienempien paikkakuntien kohteista ja sijainneista. Vapautuvat varat kohdennetaan tuottavampiin investointi- ja kehityskohteisiin kasvukeskuksissa”, Toimitusjohtaja Marko Huttunen kertoo.

Yhtiö on linjannut strategiassaan, että se tarkastelee aktiivisesti omistuksiaan ja luopuu tarvittaessa kohteista, joilla ei ole riittävästi tuottopotentiaalia. Tulevaisuudessa yhtiö pyrkii kasvamaan yliopistokaupungeissa erityisesti Helsingissä, Uudellamaalla, Jyväskylässä ja Tampereella.

Huttunen kertoi puolivuotiskatsauksen yhteydessä, että Ovaro on vahvistanut tasettaan haastavasta markkinaympäristöstä huolimatta.

”Yhtiön lähes 74 prosentin omavaisuusaste ja vahva likviditeetti mahdollistavat investoinnit sekä markkinatilanteen hyödyntämisen nyt, kun houkuttelevien kiinteistökehityshankkeiden tarjonta on lisääntynyt”, hän kertoi.

Jyväskylän Kukkulan myötä Ovaro päivitti taloudellista ohjeistusta ylöspäin heinäkuun alussa.

”Uskon, että osakkuus Jyväskylän Kukkulan yhtiöissä yhdessä yhtiön vahvan taseen kanssa on lupaava arvonlisäys omistajille. Edellisten vuosien saneerauksien, vahvistuneen taseen ja viimevuotisen positiivisen tuloksen myötä yhtiö palasi osingonmaksajaksi keväällä 2023”, Huttunen kertoi.

Huttusen mukaan Jyväskylän Kukkula yhdessä jo hankittujen kehityskohteiden antaa potentiaalia tuloksen tekemiseen sekä lyhyellä että pitkällä aikajänteellä.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös