Makrotalous

Tähänkö päättyi kurssiralli? Jälleen ikäviä uutisia Kiinasta

Pörssikurssit antoivat pienen myrskyvaroituksen torstaina 20.9. kun kurssit laskivat kaikissa tärkeimmissä maailman pörsseissä. Myös HEX päätyi miinukselle. Tällä kertaa taustalla eivät olleet eurooppahuolet vaan Kiina. HCBC-yhtiö säikäytti sijoittajat raportillaan Kiinan ostapäälliköiden indeksin laskusta. Indeksi laski alhaisimmalle tasolleen neljään vuoteen.

Indeksin arvo oli syyskuussa 47,8 kun se elokuussa oli 47,6, eli indeksissä ei tapahtunut mitään oleellista muutosta parempaan. Indeksi siis pysyi alle 50 pisteen tason, mikä merkitsee laskevaa teollisuustuotantoa.

Indeksin olematon muutos kertoo, että Kiinan talous ei osoita elpymisen merkkejä. Ostopäällikköindeksi on vain yksi monista mollivoittoisista Kiinan makrotalouden mittareista. HCBC-yhtiön raportti osoittaa että laskussa ovat myös esimerkiksi kokonaistuotanto, tilaukset ja työllisyys.

 

HCBC-yhtiön ostopäällikköindeksin raportti löytyy ohesta:[break]

http://www.hsbc.com/1/PA_esf-ca-app-content/content/assets/emi/2012/cn_manufacturing_eng_120920_pr_flash.pdf

[break]

[break]

[break]

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös