Markkinakommentit

Euroalueella tulospettymyksiä

Eurooppalaisten osakkeiden kolmannen vuosineljännen tulokset ovat tuottaneet markkinoille pääosin pettymyksen. Euroalueen osakkeiden arvostustasot ovat kuitenkin usealla mittarilla mitaten alhaisia.

Uutistoimisto Reutersin mukaan 40 prosenttia eurooppalaisista osakkeista on raportoinut kolmannella neljänneksellä analyytikoiden odotuksia huonommat tulokset. Myös Yhdysvalloissa tulokset ovat tuottaneet pettymyksen, mutta euroalueella tilanne on kuitenkin huonompi. USA:n yhtiöistä 30 prosenttia on alittanut odotukset.

Suurista eurooppalaisista yhtiöistä esimerkiksi Ericsson, Renault, Saint Gobain, Gucci ja Publicas raportoivat huonon tuloksen ja lähiajan näkymän.

Reutersin haastatelema Oliver Roth Close Brothers Seydler -yhtiöstä sanoo, että ongelma ei ole niinkään tulokset vaan lähiajan näkymät. Eurooppalaisten yhtiöiden lähiajan näkymistä paistaa läpi kasvava epävarmuus Rothin mukaan.

Arvostustasot ovat kuitenkin historiallisesti alhaisella tasolla. Oheisessa taulukossa on eurostoxx50-indeksin keskeiset arvostusluvut. Esimerkiksi p/b-kerroin on selvästi alle pitkän aikavälin keskiarvon. Hinta suhteessa tasesubstanssiin on alhainen myös suhteessa oman pääoman keskimääräiseen tuottoon.

Eurostoxx 50: arvostuskertoimet
Osinkotuotto 4,1%
P/E 12 kk 10,6
P/B 1,1
P/kassavirta 4,2
OPO:n tuotto 13,0%

Toisaalta on muistettava että arvostuskertoimet perustuvat toteutuneisiin lukuihin. Mikäli euroalueen yhtiöiden lähiajan näkymät synkkenevät siten kuin osavuosikatsauksissa ounastellaan, tulevat kertoimet nousemaan.

Huolta aiheuttavat myös ennakoivat suhdanneindeksit, jotka ovat olleet edellen laskussa euroalueella.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös