Makrotalous

Tässä ekonomistin lähes varmat maailmantalouden trendit vuodelle 2013

Tunnettu synkistelijä ja turvallisiin sijoituskohteisiin luottava ekonomisti David Rosenberg listaa sijoitusstrategioihin vaikuttavat maailmantalouden kehityssuunnat, joiden toteutuminen on hänen mielestään lähes varmaa.

USA:n fiscal cliff, euroalueen velkakriisi ja Japanin ajautuminen tekniseen taantumaan, siinä eniten talousmediassa esillä olleet maailmantalouden huolenaiheet. Sijoittajien markkinatunnelmia ensi vuodelle kuvaa siis edelleen epävarmuus, alhaiset tuotto-odotukset ja alhainen talouskasvu.

Kanadalaisen Gluskin Sheff -yhtiön ekonomisti David Rosenberg löytää kuitenkin epävarmuuden maailmasta kehityssuuntia jotka ovat lähes varmoja. Business Insider -lehti listasi nämä Rosenbergin varmat maailmantalouden suuntaviivat, jotka sijoittajien on syytä huomioida:

  •  Sijoituskuplan puhkeamisen jälkeen maailmantalous on kasvaneen epävarmuuden tilassa, jossa todennäköisten tapahtumien kirjo on paljon laajempi kuin aiemmissa taantuman jälkeisissä noususuhdanteissa.
  • Työ- ja tuotantomarkkinoilla on edelleen käyttämätöntä kapasiteettia. Siksi hintojen lasku, eli deflaatio on todennäköisempi kehityssuunta kuin inflaatio.
  • Yhdysvaltojen keskuspankki pitää korkotason luultavasti edelleen lähellä 0 prosenttia aina vuoteen 2018 asti. Korkotason volatiliteetti (vaihtelu) on alhainen, ja siksi sijoitusstrategioissa tulee painottaa pitkän maturiteetin velkakirjoja.
  • Amerikkalaisyrityksillä on käsittämätön 1,7 triljoonan käteisvarallisuus taseissaan. Siksi yritysten luottotappio- ja konkurssiriski on alhainen, ja yrityslainat tarjoavat turvallisen tuoton – varsinkin kun yrityslainojen tuotot ylittävät selvästi USA:n valtionlainojen tuotot.
  • USA:n keskuspankki jatkaa liittovaltion valtionlainojen ostoja, mikä painaa valtion bondikorot nykyistäkin alhaisemmaksi. Alhaiset korot suosivat osinkotuottoja, eli siis osakesijoituksia.
  • Reaalikorko on negatiivinen, mikä suosii arvometalleja.
  • Kanadan dollari vahvistuu suhteessa USA:n dollariin.
  • Geopoliittiset jänniteet jatkuvat.
  • USA:n energiaomavaraisuus.
  • Ruoan kysyntä kasvaa rajusti. Seuraavan 35 vuoden aikana  ruokittavia suita on yli 2 miljardia enemmän kuin nyt. Tämä tarkoittaa, että tarvitaan 70 prosenttia lisää ruokaa nykytarjontaan verrattuna. Maataloudessa tapahtuu vallankumous.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös