Yritysuutiset

Biohit sai jakelijasopimuksen Kiinasta

Biohit on solminut jakelijasopimuksen kiinalaisen GrandPharma Ltd:n kanssa. Sopimus tulee tarpeeseen. Biohitin liikevaihto on vuodesta 2010 lähtien ollut vaatimatonta.

Biohit kertoo tiedotteessaan, että sopimus kattaa Biohitin Acetium-valmisteen markkinoinnin ja jakelun Kiinassa. Sopimuksen myötä GrandPharma saa yksinoikeudet Biohitin osaamisen ja immateriaalioikeuksien käyttämiseen Acetium-valmisteen jakelussa ja tuotannossa Kiinassa.

GrandPharma toimii jakelijana ja tuottajana lääkealalla. Acetium-kapseli on Biohitin tiedotteen mukaan ainoa valmiste maailmassa, jonka on osoitettu vähentävän altistumista asetaldehydille.  Acetium-kapseli on tarkoitettu mm. haponestolääkkeiden käyttäjille ja henkilöille, joilla on mahalaukun limakalvon vaurion ja toimintahäiriön (atrofisen gastriitin) aiheuttama hapoton maha.

Acetium-kapselista tekee mielenkiintoisen se, että hapoton maha on sekä maha- että ruokatorvisyövän merkittävin tunnettu riskitekijä. Näitä riskiryhmään kuuluvia ihmisiä, ilman että ovat siitä tietoisia, on maailmassa noin 500 miljoonaa.

Biohitin mukaan tuotteen rekisteröintiprosessi on aloitettu Kiinassa ja lopullinen tuoterekisteröinti tulee kestämään arviolta kaksi vuotta. ” GrandPharma on meille ihanteellinen lisensointikumppani Kiinassa ja tämä on tärkeä askel liiketoimintamme laajentamisessa.”, Toimitusjohtaja Semi Korpela kertoo.

Aiemmin Biohit on perustanut myös tytäryhtiön Kiinaan. Tytäryhtiön tarkoitus on tukea Kiinan jakelukanavan rakentamisessa.  Yhtiö panostaa myös voimakkaasti ulkomaisten kumppanien hankintaan. Biohitin mukaan liikevaihdon kasvu riippuu siitä miten nopeasti uudet jakelijasopimukset realisoituvat saatuina tilauksina.

Uudet jakelijasopimukset eivät näy vielä vuoden 2012 myynnissä ja tuloksessa. Konsernin koko vuoden 2012 liikevaihto ei aivan yllä samalle tasolle kuin edellisvuonna. Liikevaihto pieneni ensimmäisen yhdeksän kuukauden aikana 7,3 %. Myynti oli tammi-syyskuussa 1,4 milj. euroa, kun se edellisenä vuonna vastaavaan aikaan oli 1,5 milj. euroa. Yhtiö arvioi tuloksen kääntyvän positiiviseksi vuoden 2013 kuluessa tai vuoden 2014 alkupuoliskolla.

Biohitin myynti on ollut viime aikoina vaatimatonta. Vuonna 2011 liikevaihto oli vain hieman yli 2 miljoonaa euroa, kun vielä vuonna 2009 liikevaihto oli 35 miljoonaa euroa. Liikevaihdon lasku johtui nesteannosteluliiketoiminnan myynnistä Sartorius LabHolding GmbH:lle joulukuussa 2011, jonka jälkeen ko. liiketoiminta raportoitiin lopetettuna toimintona.

2 kommenttia
  • Hermot Lehman sanoo:

    Hieman taustaa tuolle Biohitin liikevaihdon kehitykselle:

    Biohit myi vuoden 2011 joulukuussa 68 miljoonalla eurolla Sartoriukselle nesteannosteluliiketoiminnan, joka oli sen pääbisnes siihen asti. Vuoden 2011 liikevaihto oli 39,9 miljoonaa, josta 37,9 miljoonaa oli lopetettujen liiketoimintojen (=nesteannostelu) liikevaihtoa. Jatkuvien liiketoimintojen osuus oli tuo artikkelissa mainittu 2,1miljoonaa.

    Nyt on menossa diagnostiikkaliiketoiminnan (sisältäen myös Acetium-tuotteet) kehittäminen yhtiön uudeksi rahasammoksi kansainvälisen patentoinnin ja partneroinnin kautta. Liikevaihto on tässä vaiheessa toistaiseksi vaatimatonta, mutta tilanne tullee muuttumaan merkittävästi.

  • Ylös
    >