Osakeanalyysit

Inderes: YIT:n osake on aliarvostettu

Analyysipalvelutalo Inderes pitää YIT:n osakkeen arvostustasoa liian alhaisena suhteessa yhtiön kasvupotentiaaliin. YIT:n Venäjän kasvu jatkuu vahvana.

Analyysitalo Inderes arvioi Nordnetin aamukatsauksessa YIT:n julkistavan vuoden viimeisessä osavuosikatsauksessa kohtuulliset näkymät ensi vuodelle. Inderes arvioi että YIT ohjeistaa maltillista kasvua ja selvää tulosparannusta. Nämä tulevat alentamaan YIT:n riskipreemiota ja nostamaan osakekurssia.

Arvionsa Inderes perustaa ensi vuoden alussa realisoituviin säästötoimiin sekä YIT:n Venäjän toimintojen vahvaan kasvuun.

YIT:n arvostustaso ei Inderesin mukaan ole linjassa yhtiön vahvan kasvupotentiaalin kanssa. ”YIT:n arvostus on erittäin houkutteleva ensi vuoden P/E-kertoimen painuessa 10x tasolle. Näkemyksemme mukaan yhtiö on aliarvostettu, eikä nykyinen arvostus heijastele YIT:n potentiaalia. Myös alennus suhteessa muuhun Helsingin pörssiin ja rakennussektoriin tuntuu perusteettomalta, kun otetaan huomioon YIT:n korkea laatu. ”, Inderes linjaa aamukatsauksessaan.

Venäjän kasvu etenee

Inderes uskoo että Venäjän liiketoiminnan kehitys on jatkunut Q4:n aikana hyvin positiivisena ja divisioona tulee tarjoamaan positiivisen tulosyllätyksen markkinoille. Divisioonan vahvan kehityksen jatkuminen tukee myös Inderesin arvion mukaan riskipreemioiden supistumista.

YIT:n Venäjän kasvustrategia etenee tasaisen varmasti. Yhtiö ilmoitti 9.1. antamassaan tiedotteessa, että sen tytäryhtiö YIT Uralstroi osti tontin lähes 1000 asunnolle Tjumenin kaupungista Länsi-Siperiasta.

YIT käynnistää hankkimalla 3,16 hehtaarin suuruisella tontilla asuinkorttelin rakentaminen vuonna 2013. Kortteliin valmistuu YIT:n mukaan yhteensä kuusi 18-kerroksista taloa, joihin on suunniteltu kaikkiaan 890 asuntoa. Kokonaisuudessaan YIT rakentaa tontille yli 40 000 asuinneliötä sekä noin 2300 neliötä muita tiloja.

”YIT on toiminut Venäjän markkinoilla jo yli 50 vuotta, ja olemme toteuttaneet Länsi-Siperiassa aiemmin öljy- ja kaasualan projekteja. YIT:llä on aiemmin ollut Tjumenissa myös oma edustusto. Nyt palaamme kaupunkiin rakentamaan asuntoja. Uskon, että aiempi kokemuksemme edesauttaa uusien projektien menestyksellistä toteuttamista. Pian voimme tarjota tjumenilaisille laajan valikoiman asuntoja uudesta asuinkorttelistamme”, kertoo Fjodor Voropajev, YIT:n maantieteellisen toiminta-alueen laajentamisesta Uralin alueella vastaava kehitysjohtaja yhtiön tiedotteessa.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös