Makrotalous

USA ei tipahdakaan jyrkänteeltä – vielä

Paljon pelkoa aiheuttanut Yhdysvaltojen liittovaltion talouden jyrkänne eli fiscal cliff on onnistuttu välttämään. Ratkaisu on kuitenkin vain väliaikainen.

Yhdysvaltain edustajainhuone on hyväksynyt paketin veronkorotuksista ja menoleikkauksista äänin 257-167. Senaatti oli jo budjettiesityksen hyväksynyt äänin 89-8. Edustajainhuoneen republikaaneista suurin osa vastusti budjettiesityksen hyväksymistä.

Nyt laadittu sopimus johtaa varakkaimpien amerikkalaisten veronkorotuksiin (kotitalouden joiden tulot yli 450 000 Yhdysvaltain dollaria). Myös suurien perintöjen perintövero kiristyy.

Kiistaa USA.n valtiontalouden tervehdyttämisestä ei ole kuitenkaan ratkaistu pysyvästi. Financial Timesin mukaan Valkoinen talo ja senaatin republikaanit pakottivat Edustajainhuoneen sovintoon vain veroista. Kovemmat päätökset menoleikkauksista lykättiin tuleville kuukausille. Presidentti Obaman Velkakomission johtaja Alan Simpson arvioi Financial Timesille, että nyt laaditussa sopimuksessa menetettiin mahdollisuus korjata USA:n talouden pitkän aikavälin valtiontalouden ongelmia.

Edessä on vielä taistelu liittovaltion velkaton nostosta, joka umpeutui uudenvuodenaattona.

Click to comment

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on sijoittamiseen ja raha-asioihin keskittyvä verkkojulkaisu. Sivusto sisältää sijoittamiseen, talouteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä (artikkeleita ja mainosbannereita), ja sivusto voi saada ko. sisällöistä julkaisupalkkioita.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
x x
Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Sisällöntuottajaksi
Digipaketti
Anna palautetta
 

Tilaa uutiskirje

Copyright © 2017 Salkkumedia Oy

Ylös