Osakeanalyysit

Wärtsilä nappasi ison tilauksen

Wärtsilä jatkaa vahvaa nousua. Yhtiö ilmoitti tehneensä sopimuksen AES Corporationin kanssa suuren voimalaitoksen toimittamisesta Jordaniaan. Tuloskunnon ja tilauskertymän kasvu näkyy kuitenkin jo Wärtsilän osakkeen arvostustasossa.

Tilaus Jordaniasta

Jordanian voimalaitosprojektin arvo on 184 miljoonaa euroa. Yhdysvaltalainen AES Corporation on maailmanlaajuisesti toimiva itsenäinen voimantuottaja. Al-Manakher –voimalaitos rakennetaan Ammaniin Jordaniassa ja sen on arvioitu valmistuvan heinäkuuhun 2014 mennessä. Wärtsilän tiedotteen mukaan voimalaitokseen tulee yhteensä 16 Wärtsilä 50DF –monipolttoainemoottoria, joten se voi käyttää polttoaineenaan joko raskasta polttoöljyä tai maakaasua.

Tämä on jo toinen merkittävä voimalaitostilaus Wärtsilälle Jordaniasta lyhyen ajan sisällä. Lokakuussa 2012 yhtiöltä tilattu voimalaitosprojekti on rakenteilla ja sen on arvioitu olevan käyttövalmis helmikuussa 2014.

Tilauskanta ja markkinanäkymät

Wärtsilän tilausnäkymät ovat olleet muutoinkin nousujohteiset. Kolmannella vuosineljänneksellä Wärtsilän tilauskertymä kasvoi 10 prosenttia ja oli 3.583 miljoonaa euroa, kun vuoden 2011 tammi-syyskuussa tilauskertymä oli 3.267 miljoonaa euroa.

Wärtsilä arvioi. että voimantuotannon markkinat pysyvät aktiivisina vuonna 2012. Kasvavilla kehittyvillä markkinoilla Wärtsilä jatkaa investointeja uuteen voimantuotantokapasiteettiin. OECD-maissa on Wärtsilän mukaan tyydyttämätöntä kysyntää, jota lisäävät pääasiassa CO2-neutraali sähköntuotanto ja vanhempien laitosten, etenkin hiililaitosten, sulkeminen. Uusiin voimantuotannon investointeihin liittyvä kiinnostus jatkuu, mutta makrotalouden epävarmuus voi viivästyttää investointipäätöksiä.

Wärtsilän arvostustaso

Yhtiön vahva kannattavuus ja tilauskertymän kasvu näkyy jo yhtiön arvostuksessa. Wärtsilän markkina-arvo on vuodessa noussut 54 prosenttia. Hinta suhteessa tasesubstanssiin on 3,7, mikä on korkea arvostustaso siitä huolimatta että vuoden 2012 tulosennusteella laskettu oman pääoman tuotto on 20 prosenttia. P/e-kerroin vuoden 2012 tulosennusteella on noin 18.

Analyytikoiden näkemykset Wärtsilän osakkeen suosituksista ovat iloisesti levällään. Kuusi analyytikkoa antaa osta tai lisää suosituksen. Kahdeksalta analyytikolta tulee vähennä tai myy suositus.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös