Yritysuutiset

Bloomberg: Nokia muuttamassa strategiaansa

Nokia on muuttamassa strategiansa painopistettä kalliista älypuhelimista halvempiin peruspuhelimiin, väittää uutistoimisto Bloomberg. Lumia-malliston uusi halvempi Lumia 620 saattaa olla ratkaisevassa asemassa Nokian pyrkiessä kaventamaan Applen ja Samsungin etumatkaa älypuhelinmarkkinoilla.

Nokia ei ole onnistunut murtamaan Applen ja Samsungin hallitsemia kalliiden älypuhelinten ylivoimaa edes uusilla windows 8 – alustaan perustuvilla Lumia 820 ja Lumia 920 puhelimilla.

Bloomberg kertoo Nokian lähteisiin viitaten, että yhtiö tulee esittelemään kansainvälisillä mobiilimessuilla Barcelonassa peruspuhelimia, joilla se aikoo kilpailla Huawein ja ZTE:tä vastaan kehittyvillä markkinoilla.

Halvempia puhelimia kehittyville markkinoille

Nokia on kalliimpien älypuhelinten lisäksi menettämässä markkinaosuuttaan myös peruspuhelimissa.  Yhtiön peruspuhelinten myynti laski 20 prosenttia vuonna 2012. Älypuhelinmarkkinoilla Nokian markkinaosuus on Gartnerin mukaan vain 5 prosenttia. Apple ja Samsung jakavat yhdessä peräti 52 prosenttia noista markkinoista.

”Nokian täytyy nostaa markkinaosuuttaan älypuhelimissa ja samalla puolustaa markkinaosuuttaan muissa puhelimissa”, sanoo Swedbankin analyytikko Hakan Wranne Bloombergille. Halvemmat Lumia puhelimet ovat Wrannen mukaan tärkeä tuote kehittyvillä markkinoilla. USA:n ja Euroopan älypuhelinmarkkinat ovat saavuttamassa kyllästymispisteen, eli ne markkinat eivät enää kasva.

Lumia 620 saa hyvät arvostelut

Nokia on jo julkaissut halvemman lumia 620 –puhelimen, jonka myynti on käynnistymässä. Lumia 620 on Nokian edullisin puhelin Windows Phone 8 –alustan tuoteperheessä, ja hinta on noin 190 euron luokassa.

Lumia 620 on jo saanut tärkeää vetoapua kansainvälisesti suositulta Engadget-teknologiasivustolta. Engadget arvioi, että puhelin on omassa hintaluokassaa houkuttelevampi ostos kuin useimmat Android-mallit. Vaikka Lumia 620 -puhelimen tekniset ominaisuudet ovat vaatimattomammat kuin 920-puhelimien, on laitteiden välille myös usean sadan euron hintaero.  Engadget-lehden mukaan Lumia 620 onkin hinta-laatusuhteeltaan lumia-malliston paras puhelin.

Muiltakin teknologiasivustoilta on tullut hyvää palautetta Lumia 620 -puhelimesta. Intialainen Tech2-verkkosivusto vertailiLumia 620:aa toiseen windows 8 –puhelimeen, HTC:n Windows Phone 8S:n. Testin tulos oli, että Nokia voitti yksiselitteisesti.

Lumia 620 on saanut Intiassa muutenkin kiitettävän paljon palstatilaa teknologialehdistöissä. Tämä on tärkeää Intian markkinoilla, jossa  älypuhelinten suhteellinen osuus vielä alhainen, mutta kysyntä kasvaa nousevan keskiluokan keskuudessa.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös