Markkinakommentit

Analyytikot huolissaan euro-osakkeiden hinnoista

Analyytikoiden arviot eurooppalaisten osakkeiden arvostustasoista ovat kääntymässä yhä pessimistisemmiksi alueen poliittisen ja taloudellisen epävarmuuden kasvaessa, kertoo Financial Times. Eurooppalaiset osakkeet saavat analyytikoilta nyt enemmän myy-suosituksia kuin kertaakaan kolmeen vuoteen.

Asiantuntijoiden negatiiviset näkemykset ovat lisääntyneet siitä huolimatta että FTSE Eurofirst 300 kipusi korkeimmalle tasolle sitten lokakuun 2008.  Thompson Reutersin ja HSBC:n aineiston mukaan analyytikoiden suositukset eivät ole olleet yhtä negatiivisia sitten lokakuun 2009.

”Olemme hiukan huolissamme, että osakkeiden hinnat ovat nousseet liian korkealle, liian nopeasti”, sanoi Morgan Stanleyn päästrategi Morgan Stanley Financial Timesille. Stanleyn mukaan Euroopassa on edelleen ongelmia, eivätkä eurooppalaisosakkeiden tulokset ole nousseet.

Financial Timesin mukaan kolme-neljäsosa eurooppalaisista osakkeista on raportoinut viime vuoden viimeisen neljänneksen tuloksen, ja tulokset ovat olleet ennakoitua huonompia. Thompson Reutersin tietokannan mukaan Eurostoxx 600 –indeksin yhtiöistä 47 prosenttia raportoi ennakoitua heikomman viimeisen kvartaalin tuloksen ja 45 prosenttia ylitti ennusteet. Loppujen tulokset olivat ennusteiden mukaiset.

Samalla eurooppalaisosakkeiden markkina-arvot ovat erkaantumassa tuloskehityksestä. Thompson Reutersin aineiston mukaan eurooppalaisosakkeiden tulokset laskivat keskimäärin 5,2 prosenttia edellisvuoden viimeiseen neljännekseen verrattuna, kertoo Wall Street Journal.  Kuitenkin Eurostoxx 600-indeksi on noussut vuoden aikana lähes 10 prosenttia.

Eivätkä pelkästään analyytikot ole aiempaa varovaisempia. Myös yhtiöt itse ovat aiempaa tiukempia voitonjaossaan. Osingot ovat kokonaisuudessaan laskeneet alhaisimmalle tasolleen kolmeen vuoteen.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös