Osakeanalyysit

Orionin osakkeet myyntiin, suosittavat analyytikot

Orionin kurssi on noussut puolessa vuodessa yli 25 prosenttia. Kurssinousulle ei ole kuitenkaan enää tilaa, mikäli on uskominen sijoitusammattilaisia. Yhä useamman analyytikko antaa nyt Orionin osakkeelle myyntisuosituksen.

Orionin tuloskunto on toki vakuuttava. Yhtiön oman pääoman tuotto viime vuonna oli huikeat 41 prosenttia. Mutta vakuuttava on myös arvostustaso. Orionin osake hinnoitellaan jo 5,7 kertaa yli taseen kirja-arvon.

Analyytikot ovatkin yhä epäileväisempiä lääkeyhtiön osakkeen kasvupotentiaalista. Reutersin tietokannan mukaan Orionille myyntisuosituksia antavien analyytikoiden määrä on kolmessa kuukaudessa noussut kahdesta viiteen. Vähennä-suosituksiakin antaa kolme analyytikkoa.

Orionin huippuunsa viritetyn kannattavuuden selittäjänä ovat yhtiön kehittämät Parkinson-lääkkeet. Ne toivat vielä viime vuonnakin kolmasosan yhtiön liikevaihdosta.

Analyytikoita kuitenkin pelottaa Orionin Parkinson-lääkkeiden patenttisuojan umpeutuminen ja kilpailun kiristyminen. Orionin patenttilääkkeiden patenttisuoja umpeutui viime vuonna Yhdysvalloissa. Kilpailijat ovat jo tuoneet markkinoille kilpailevia kopiolääkkeitä.

On siis melkoisen todennäköistä, että Orionin kannattavuus laskee lähivuosina. Yhtiön osakekohtainen tulos oli viime vuonna 1,48 euroa osakkeelta. Konsensusennusteiden mukaan tulos tulisi tippumaan tänä vuonna 1,39 euroon osakkeelta ja ensi vuonna tulos laskee 1,23 euroon osakkeelta.

Orionilla on toki tuotekehitysputkesta tulossa uusia tuotteita, kuten esimerkiksi tehokkaampi levodopa-pohjainen Parkinson-lääke ja Alzheimerin tautiin tarkoitettu uusi lääke. Orion kertoi 21.3. julkistamassaan lehdistötiedotteessa esitelleensä tuloksia levodopa-lääke toisen vaiheen potilastutkimuksista American Academy of Neurologyn vuosikokouksessa.

Orionilla on testausvaiheessa muitakin uusia lääkkeitä, mutta tuloskehityksen kannalta tuotteiden myyntimixin muuttuminen on Orionille kuitenkin haaste. Vaikka yhtiön muu tuotteisto jatkaa kasvuaan, painottuu myynti jatkossa aiempaa matalakatteisempiin tuotteisiin, kertoi yhtiö tilinpäätöstiedotteessaan.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös