Osakeanalyysit

Parhaimmista osinko-osakkeista vain kahdessa nousuvaraa

Osinkokausi on käynnissä ja Handelsbanken listasi aamukatsauksessaan nykyisellä kurssitasolla parhaimmat osingonmaksajat seuraamistaan osakkeista. Listan kärjessä paistattelevat tutut osinkoyhtiöt, mutta vain muutamassa yhtiössä on osakekurssin nousupotentiaalia.

Paras osinkoyhtiö on Sanoma, joka on viime vuosina aiemminkin maksanut hyvää osinkoa. Handelsbankenin mukaan yhtiön kasvunäkymät ovat kuitenkin heikot, sillä levikkimyynti ja mainosmarkkina eivät osoita kasvun merkkejä. Tästä syystä Handelsbanken ei suosittele Sanoman ostamista.

Myöskään Elisalla ei ole pahemmin kasvunäkymiä koska yhtiön markkinat rajoittuvat  Suomeen ja lisääntyvä hintakilpailu syö yhtiön myyntiä ja kannattavuutta. Myöskään Elisan kurssinousulle Handelsbanken ei näe perusteita.

Listan kolmannen yhtiön, Fortumin tilanne on kuitenkin toisenlainen. Fortumilta löytyy kaksi kasvuajuria: Venäjän liikevoiton arvioitu kasvu kuluvana vuonna sekä yhtiön jakeluverkon myyntispekulaatiot. Jakeluverkon hinnaksi on spekuloitu 5 miljardia euroa, joka loisi osingonmaksukykyä myös tulevaisuudessa.

Rajusti laskeneen sähkön hinnan takia Fortumille viime vuosi oli vaikea. Yhtiö onnistui kuitenkin tekemään kohtuullisen tuloksen korkeiden suojaustasojen ansiosta.

Fortumin arvostustaso on selvästi alle historiallisen keskiarvon. Tämä johtunee siitä, että epävarma energiapolitiikka ei tee energiayhtiöistä sijoittajien silmissä tällä hetkellä houkuttelevia sijoituskohteita, arvioi analyysitalo Inderes.

Fortumin lisäksi myös Cityconissa on hyvän osinkotuoton lisäksi kurssinousupotentiaalia. ”Yhtiö sai juuri päättyneen osakeannin myötä omavaraisuusasteensa nostettua tavoitetason 40% päälle. Odotamme vuokratuottojen kasvavan tänä vuonna 5% ja tuloksen 21% viime vuodesta. Cityconin kurssia tukee myös alhainen arvostus verrattuna muihin pohjoismaisiin kiinteistösijoitusyhtiöihin”, Handelsbanken toteaa aamukatsauksessaan. Myös analyysitalo Inderes on perustellut Cityconin tuottopotentiaalia samoilla perusteilla.

Cityconin arvostustaso on myös houkutteleva. Inderes arvioi aamukatsauksessaan, että Kista Gallerian oston jälkeen Cityconin nettovuokratuotot painottuvat aiempaa enemmän Ruotsiin, missä verrokkien arvostustaso on huomattavasti korkeampi kuin Suomessa. Tästä johtuen Cityconin arvostustason tulisi lähentyä ruotsalaisverrokkien tasoa.

Yhtiö Osinkotuotto%
Sanoma 8,1
Elisa 7,8
Fortum 7,1
UPM-Kymmene 6,8
TeliaSonera 6,8
Citycon 5,8

 

Kommentoi

No Comment.

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2021 Salkkumedia Oy

Ylös