Yritysuutiset

Biotien alkoholismilääke markkinoille

Biotien kumppani H. Lundbeck on aloittanut alkoholiriippuuden hoitoon tarkoitetun Selincron-lääkkeen tuomisen ensimmäisille markkinoille Euroopassa.

Tuote tulee alkoholiriippuvaisten potilaiden hoitoon saataville ensimmäisenä Norjassa, Suomessa, Puolassa ja Baltian maissa. Lundbeck jatkaa Selincron markkinoilletuontia Euroopassa läpi vuoden 2013 ja edelleen vuoteen 2014, Biotie kertoo tiedotteessaan.

Selincro on Biotien mukaan ensimmäinen uusi lääkehoito alkoholiriippuvuuden hoitoon Euroopassa yli kymmeneen vuoteen.

Selincron-lääkettä käytetään alkoholinkulutuksen vähentämiseen aikuisikäisillä alkoholiriippuvaisilla potilailla, joille alkoholinkäyttö aiheuttaa korkean terveysriskin ja joilla ei ole fyysisiä vieroitusoireita eikä välitöntä katkaisuhoidon tarvetta.

Biotien ja Lundbeckin välisen Selincroa koskevan lisenssisopimuksen mukaan Biotie on oikeutettu erillisiin etappimaksuihin tuotteen tullessa markkinoille Espanjassa, Iso-Britanniassa, Italiassa, Ranskassa ja Saksassa. Osa näistä etappimaksuista voi toteutua vuonna 2013.

Biotie on lisensoinut Lundbeckille Selincron maailmanlaajuiset oikeudet. Lisenssisopimuksen perusteella Biotie on oikeutettu saamaan ennakko- ja etappimaksuja yhteensä 89 miljoonaan euroon saakka, Biotie kertoo tiedotteessaan.

Biotie on tähän mennessä saanut ennakko- ja etappimaksuja Lundbeckilta 12 miljoonaa euroa.

Biotie tulee saamaan tuotteen myynnistä kaikissa maissa myös rojaltituloja, jotka eivät yhtiön mukaan ole kuitenkaan merkittäviä vuonna 2013. Biotien tulee mahdollisesti osallistumaan lääkeviranomaisten Lundbeckilta edellyttämien myyntiluvan jälkeisten tutkimusten kustannuksiin, jotka eivät myöskään ole merkittäviä vuonna 2013.

Lähde: www.biotie.com

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös