Osakeanalyysit

Tämä osake on analyytikoiden mieleen

Helsingin pörssin suurimmista yhtiöistä parhaat suositukset analyytikoilta saa rakennusyhtiö YIT.  Yhtiön saaman arvostuksen taustalla on vahva tuloskunto, hyvät kasvunäkymät ja jokerina vielä jakautumissuunnitelman mahdollinen lisäarvo.

Reutersin tietokannan mukaan viisi analyytikkoa antaa YIT:lle tällä hetkellä ”lisää”-suosituksen ja ”osta”-suosituksiakin on neljä. Myyntisuosituksia YIT:n osakkeelle ei tule yhdeltäkään analyytikolta.

Analyytikoiden konsensusennuste YIT:n koko vuoden 2013 osakekohtaiselle tulokselle on 1,56 euroa osakkeelta, eli sama kuin vuonna 2012. Vuodelle 2014 asiantuntijat povaavatkin sitten jo reipasta tuloskasvua, sillä vuoden 2014 konsensusennuste osakekohtaiselle tulokselle on 1,84 euroa osakkeelta.

YIT:llä on todellakin hyvät kasvunäkymät. Eteenkin Venäjällä kehitys on ollut erinomaista, ja markkinoilla selvästi luotetaan yhtiön Venäjän kasvustrategiaan.

YIT:n jakautumissuunnitelmat on myös nähty osakkeenomistajien kannalta myönteisenä seikkana.

Analyytikoiden kommentit suunnitelmasta ovat olleet myönteisiä. Esimerkiksi analyysitalo Inderes arvioi erillisten yhtiöiden arvon ylittävän YIT:n nykyisen pörssikurssin. ”Markkinat tulevat arvostamaan uuden YIT:n melko korkeilla kertoimilla johtuen sen erinomaisesta tuloskunnosta ja houkuttelevasta Venäjä-kortista”, arvioi Inderes aamuraportissaan.

YIT:n hallitus päätti helmikuussa 2013 aloittaa valmistelut, jossa rakentamispalvelut -liiketoiminta ja kiinteistötekniset palvelut -liiketoiminta erotettaisiin erillisiin konserneihin. Suunnitelman mukaan kiinteistötekniikka erotettaisiin osittaisjakautumisessa YIT Oyj:stä Caverion Oyj -nimiseen itsenäiseen yhtiöön, joka listataan Helsingin Pörssiin.

Caverion tulee taas saamaan käänneyhtiön hintalapun, arvioi Inderes. Eli myös Caverionissa olisi nykyiseen kurssiin nähden piiloarvoa.

Inderesin laskelmissa jakautumisessa syntyvien yhtiöiden osien summa olisi noin 20 euroa osakkeelta. Tämä tarkoittaisi siis selkeästi YIT:n tämän hetken alle 16 euron pörssikurssin ylittävää arvoa. Inderes näkeekin jakautumiseen ja nykyiseen arvostukseen liittyvän riski-/tuottosuhteen erinomaisena.

YIT:n arvostustaso on kasvunäkymiin ja vahvaan tuloskuntoon nähden maltillinen. Rullaava 12 kuukauden P/E-kerroin on maltillinen 11 ja P/B-kerroin on 1,9. Vuoden 2014 konsensustulosennusteella laskettu P/E on 8,7. Vahvasta tuloskunnosta kertoo yli 18 prosentin oman pääoman tuotto.

Arvostustaso on myös verrokkeihin verrattuna maltillinen.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös