Markkinakommentit

Maailman suurin varainhoitotalo suosii edelleen osakkeita

Osakekurssit Suomi USAHuolimatta viime päivien osakekurssien rajuista heilahteluista, ei maailman suurimman varainhoitotalo suosittele sijoittajia kuitenkaan luopumaan kokonaan osakkeista.

Osakekursssit ja korkosijoitukset ovat olleet hurjassa myllerryksessä viime päivinä. Suomessakin kurssit ovat romahtaneet viikossa lähes 4,6 prosenttia. Kursseja ovat painaneet alas pelot Yhdysvaltojen keskuspankin Fedin kvantitatiivisen elvytyksen vähentämisestä sekä Kiinan talouskasvun hiipumisesta.

Blackrockin ja iSharesin päästrategi Russ Koesterich ei näe kuitenkaan syytä unohtaa osakemarkkinoita tässäkään tilanteessa. Koesterich antaa iSharesin blogissa kolme perustetta näkemykselleen.

Ensinnäkin osakkeiden kasvun perustekijät vuodelle 2013 ovat edelleen voimassa. Näitä tekijöitä ovat esimerkiksi edelleen alhainen korkotaso, inflaation nousupelkojen väistyminen sekä yritysten vahvat taseet (Yhdysvalloissa). Lisäksi osakkeet ovat edelleen arvostustasoiltaan kohtuullisesti hinnoiteltuja ja halvempia suhteessa bondeihin.

Koesterich ei myöskään usko korkojen kovaan nousuun tästä eteenpäin. Valtionlainojen korot ovat nousseet viime päivinä rajusti ja se on osaltaan pelottanut osakesijoittajia. Koesterichin mielestä esimerkiksi USA.n kymmenen vuoden valtionlainan korko ei tule nousemaan yli 2,5 prosentin.

Kolmantena syynä Koesterich mainitsee USA:n keskuspankin velkakirjojen osto-ohjelman vähentämisen jäävän odotettua vähäisemmäksi.

Osakekurssien kasvulle on siis vielä tilaa, arvioi Koesterich. Pitkällä aikavälillä erityisesti kehittyvien markkinoiden osakemarkkinoilla on edelleen nousupotentiaalia, vaikka viime päivien turbulenssi on koetellut kovimmin juuri kehittyviä talouksia-

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös