Osakeanalyysit

Handelsbanken: Keskon tulos kohenee

Lähde: www.kesko.fi

Lähde: www.kesko.fi

Vaikka kotimarkkinoilla kuluttajien luottamus on laskussa, uskoo Handelsbanken Keskon tuloksen kasvuun. Keskon houkuttelevuutta lisää myös rautakaupan piiloarvo.

Tilastokeskuksen kuluttajabarometrin mukaan kuluttajien luottamusindikaattori oli huhtikuussa 6,4, kun se maaliskuussa oli 10,2 ja helmikuussa 9,6. Huhtikuussa luottamus talouteen oli alemmalla tasolla kuin vuotta aikaisemmin ja lisäksi heikompi kuin pitkällä ajalla keskimäärin.

Vuoden aikana ovatkin kotimarkkinoista riippuvaisen Keskon analyytikkosuositukset heikentyneet selvästi. Vuosi sitten 12 analyytikosta 8 antoi “lisää”-suosituksen ja 2 antoi “osta”-suosituksen. Nyt vain neljältä analyytikolta tulee “osta” tai “lisää” -suositus.

Tästä huolimatta Handelsbanken uskoo Keskon tuloksen kasvuun. Pankki arvioi Keskon tuloksen kasvavan tänä vuonna 7 prosenttia ja ensi vuonna 8 prosenttia. Syynä tulosparannukseen ovat viime syksyllä käynnistetyt merkittävät tehostamistoimet. “Emme usko, että liikevaihto lähtisi tästä välittömään kasvuun, mutta pohjat näyttävät olevan nyt takana”, Handelsbanken arvioi.

Myös Keskon arvostustaso on Handelsbankenin mukaan houkutteleva vaikka konsensusennusteet ovat olleet laskussa. “Emme ole kuitenkaan kovin huolissamme estimaattien laskusta, sillä Keskon arvostus näyttää olevan nyt 18 prosenttia viiden vuoden keskiarvoa heikommalla tasolla. Osakkeen nykyinen hinta on siis maltillisella tasolla suhteessa tuottoihin”, Handelsbanken arvioi.

Keskon kohtuullisen arvostuksen ytimessä on kotimaisen rautakaupan piiloarvo. Handelsbankenin laskelmien mukaan Keskon kotimaisen ruokakaupan (45% koko Keskon myynnistä) arvo on koko yrityksen tämän vuoden ennustettua markkina-arvoa suurempi.

“Hyvä osinkotuotto (5,7%), suuri kiinteistöportfolio ja liiketoiminnan defensiivinen luonne tekevät yhtiöstä houkuttelevan sijoituskohteen”, Handelsbanken kiteyttää. Pankin suosituksissa Kesko saa “lisää”-suosituksen ja tavoitehinnaksi 26 euroa osakkeelta.

Keskon osakekurssi on laskenut kuukaudessa lähes 12 prosenttia ja on nyt hieman yli 20 eurossa, eli selvästi Handelsbankenin tavoitehinnan alapuolella.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös