Yritysuutiset

Nokian Lumia-puhelinten suosio kasvaa

Ovista ja ikkunoista vyöryy nyt tietoja Nokian Lumia-puhelinmalliston suosion kasvusta.  Erityisesti kohtuuhintainen älypuhelinmalli, Lumia 520 näyttää kasvattavan rajusti suosiotaan.

Amerikkalaisen Expansys-jälleenmyyjän älypuhelinten myyntilistoilla Nokian Lumiat ovat ottaneet erittäin vahvan aseman, kertoo teknologiasivusto Wpcentral. Vaikka kärjessä on Samsungin Windows 8 –uutuus ATIS S, on Lumioilla vahva asema sijoilla 2 – 4. Toiseksi suosituin puhelin oli Lumia 520, kolmantena oli Lumia 920 ja neljäntenä Lumia 620.

Kaiken kaikkiaan 20 sijasta 11 on Nokian Windows-puhelimia.  Wpcentralin mukaan erityisesti Nokian halvin Lumia-puhelin, Lumia 520 myy nyt kuin häkä.

Amerikan suurimman operaattorin Verizonin myyntilistoilla puolestaan Lumia 928 on noussut kolmanneksi myydyimmäksi puhelimeksi.

Myös Euroopassa Lumiat alkavat hilata myyntitilastoilla ylöspäin. Nokiapoweruser-sivusto kertoo, että Lumia 520 on noussut Belgialaisen CoolBlue-jälleenmyyjän myydyimmäksi puhelinmalliksi. Myös Intiassa Lumia 520 on alle kuukaudessa saavuttanut markkinajohtajan aseman vajaan 17 prosentin markkinaosuudella.

Phonesreview-sivuston mukaan Lumia 520:n markkinaosuus on globaalisti noussut nyt 4,4 prosenttiin windows-puhelinten markkinoista. Sivusto päättelee Lumia 520 –puhelinten suosion osoittavan, että markkinoilla on nyt ennen kaikkea kysyntää kohtuuhintaisille älypuhelimille. Erityisesti kehittyvillä markkinoilla halvemmat älypuhelimet ovat suosittuja.

Nokian yhteistyö Microsoftin kanssa herätti aiemmin epäilyjä. Nyt kuitenkin näyttää siltä että Nokian valitsema strategia alkaa tuottaa hedelmää. Tärkein osoitus tästä lienee Kantar-yhtiön myyntitilastot, jotka osoittivat Windows-puhelinten kasvattaneen myyntivolyymiaan 60 prosenttia vuoden aikana.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös