Osakeanalyysit

Nokian Renkaiden panostus Venäjälle tuottaa tulosta

Nokian Renkaiden kasvu Venäjällä on vahvaa. Yhtiö panostaa voimallisesti ja kustannustehokkaasti sekä jakeluverkoston että tuotantokapasiteetin kasvattamiseen naapurimaassa. Tämä tulee näkymään yhtiön tunnusluvuissa, arvioi Handelsbanken.

Yhtiön myynti Venäjällä kasvoi kuluvan vuoden ensimmäisellä neljänneksellä 2,8 % ja oli 176 miljoonaa euroa – tämä siitä huolimatta, että Venäjän talouden kasvu on aiempaa epävarmempaa ja automyynnin kasvu on nollassa.

Nokian talvirenkaiden myynti lisääntyi merkittävästi sekä premium- että keskihintaisissa renkaissa. Nokian talvirenkaiden markkinaosuus nousi selvästi ja yhtiö vahvisti markkinajohtajan asemaansa Venäjällä.

Nokian Renkaat on määrätietoisesti kasvattanut jakeluverkostoa ja verkkokauppaa Venäjällä. Lisäksi tuotantokapasiteetti on kasvussa. Yhtiö otti käyttöön uuden Venäjän tehtaan toisen linjan alkuvuodesta.

Vuoden 2013 alussa tuotannon vuotuinen maksimikapasiteetti Venäjän-tehtaalla oli noin 14 miljoonaa rengasta. Kapasiteettia tulee vielä lisää, kun linjan 13 koneet asennetaan vuoden 2013 aikana.

Nokian Renkaiden vahvat panostukset Venäjälle ovat Handelsbankenin mukaan olleet menestys.

Yhtiön Venäjän tehdas on luultavasti maailman tehokkain, Handelsbanken arvioi aamukatsauksessaan. Pankin arvion mukaan Nokian Renkaat pystyy nostamaan kapasiteettiaan vuosittain noin 8 miljoonalla renkaalla. Tämän se pystyy tekemään vieläpä kustannustehokkaasti, sillä pankin arvion mukaan kyseinen kapasiteetin kasvatus maksaisi Nokian Renkaille vain 100 miljoonaa euroa.

Tehokas kapasiteetin kasvu tulee näkymään myös myynnissä ja tuloksessa.

”Laskujemme mukaan 8 miljoonan renkaan lisäys tarkoittaisi 600 miljoonan euron kasvua liikevaihtoon ja ainakin 300 miljoonan euron kasvua käyttökatteeseen vuosittain. Viime vuonna Venäjän rengasmarkkinat kasvoivat 15 prosenttia. Nokian Renkaat haali kasvusta puolet myydessään yli 2 miljoonaa rengasta enemmän kuin edellisvuonna”, Handelsbanken kertoo.

Eikä laajentumiselle ole esteitä jatkossakaan. Jakeluverkoston laajentamistoimet ja kilpailijoihin verrattuna ylivoimainen kustannusrakenne tarkoittavat, että yhtiö voi laajentaa toimintaa edelleen, Handelsbanken toteaa.

Handelsbankenin suositus Nokian Renkaille on edelleen ”osta” ja tavoitehinta 41 euroa. Tavoitehinta on selkeästi yhtiön nykyistä hieman yli 30 euron hintatasoa korkeampi.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös