Yritysuutiset

NSN-kauppa laittaa Nokian kassan koville

Lähde:www.nokia.fi

Lähde:www.nokia.fi

Vaikka Nokia saa Siemensin osuuden verkkoyhtiö NSN:stä arvioiden mukaan edullisesti, ottaa yhtiö kaupassa silti taloudellisen riskin – Nokian kassa saattaa joutua koville.

Nokia ostaa koko Siemensin 50 prosentin osuuden Nokia Siemens Networksistä, ja Nokia arvioi kaupan toteutuvan kuluvan vuoden kolmannella vuosineljänneksellä.

Nokian maksamaa kauppahintaa 1,7 miljardia euroa on pidetty yleisesti edullisena. Esimerkiksi analyysitalo Inderes on jo aiemmin laskenut NSN:n arvoksi noin 4 miljardia euroa. Tämä perustuu viimeisen 12 kuukauden oikaistuun EV/Ebit-kertoimeen, jonka arvo on 7.

Nokian kassatilanne ei kuitenkaan ole paras mahdollinen edes edullisen yrityskaupan toteuttamiseen. Sovittu kauppahinta on nimittäin leijonan osa Nokian huventuneista kassavaroista.

Nokia kertoi maanantain tiedotteessa, että sen bruttokassa oli vuoden 2013 ensimmäisen neljänneksen lopussa 10 miljardia euroa ja nettokassa (kassavarat veloilla vähennettynä) noin 4,5 miljardia euroa. Nokian nettokassa on yhtiön arvion mukaan toisen vuosineljänneksen lopussa 3,7 – 4,2 miljardia euroa.

Nokian kassa siis hupenee edelleen yrityskaupasta huolimatta.

Jos nettokassa on kaupan toteutushetkellä, kolmannella vuosineljänneksellä samalla tasolla kuin mikä on yhtiön arvioima nettokassa toisen vuosineljänneksen lopussa, jäisi yrityskaupan jälkeen kassaan alhaisimman arvion mukaan vain 2 miljardia euroa.

Pahimmillaan NSN-kauppasumma on siis yli 45 prosenttia yhtiön nettokassavaroista.

Tosin yhtiön kassanhallintaa helpottaa se, että Nokia maksaa kauppasummasta käteismaksuna 1,2 miljardia ja loput 0,5 miljardia hoidetaan Siemensin myöntämällä lyhytaikaisella lainalla.

Lisäksi Nokia tulee paikkaamaan kassatilannettaan NSN:n tehtaiden myynnillä. Helsingin Sanomien mukaan Nokia aikoo myydä NSN:n kaikki kuusi tehdastaan sopimusvalmistajille.

Inderesin mukaan tehtaiden myynnistä saatava summa saattaa olla merkittävä. ” Yhden arvion mukaan NSN voi saada tehtaiden myynnistä noin 500-600 miljoonaa euroa”, Inderes toteaa Nordnetin aamukatsauksessa.

Kommentoi

No Comment.

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2021 Salkkumedia Oy

Ylös