Osakeanalyysit

Handelsbanken nostaa Cramon suositusta ja tavoitehintaa

Lähde: Cramo Oyj.

Lähde: Cramo Oyj.

Cramo yllätti positiivisesti tuloskunnollaan. Vaikeassa markkinatilanteessa yhtiö on kuitenkin varovainen näkymien ohjeistuksissaan. Tästä huolimatta Handelsbanken näkee perusteita suosituksen ja tavoitehinnan nostoon.

Rakennuskonevuokraaja Cramo yllätti positiivisesti toisella vuosineljänneksellä. Osakekohtainen tulos osui ennusteiden ylälaitaan, sillä tulos oli 0,19 euroa osakkeelta, kun analyytikot olivat ennustaneet 0,10 –0,19 euron osakekohtaista tulosta.

Osakekohtainen tulos oli myös edellisvuoden toisen kvartaalin tulosta parempi. Myynti laski odotusten mukaisesti jonkin verran.

Tästä huolimatta Cramo on ohjeistuksessaan varovainen.

“Viitaten markkinanäkymään, joka kuvastaa suurta epävarmuutta Cramon markkina-alueilla, hallitus ei katso asianmukaiseksi antaa ohjeistusta konsernin liikevaihdon kasvusta tai alenemisesta vuonna 2013. Konsernin liiketoiminta osoittaa kuitenkin hyvää jatkuvuutta pitkällä aikavälillä. Vuonna 2013 jo toteutetut ja käynnissä olevat tehostamistoimet johtavat todennäköisesti EBITA-marginaaliprosentin paranemiseen edelliseen vuoteen verrattuna”, yhtiö kertoo pörssitiedotteessaan.

Tulosparannuksen syynä olivat odotuksia suurempi kustannuksien väheneminen.

”Vaikean alkuvuoden jälkeen kone- ja laitevuokrauksen kysyntä piristyi odotetusti keväällä. Jatkoimme samanaikaisesti strategiamme toteuttamista eli yhtenäisen liiketoimintamallin ja tehokkaiden prosessien käyttöönottoa. Tämä yhdistettynä aiemmin toteuttamiimme kulusäästöihin ja tehostamistoimiin paransi kannattavuuttamme toisella vuosineljänneksellä”, Cramon toimitusjohtaja kommentoi tuloskehitystä.

Handelsbanken toteaa aamukatsauksessaan, että markkina-alueista positiivisimmin yllättivät Ruotsi ja Keski-Eurooppa. Pankki kiittää Cramon tehostamistoimia.

“Me olemme erityisen tyytyväisiä Cramon kustannusrakenteen joustavuuteen ja näemme pettymysriskien nyt pienentyneen. Uskomme, että tie kohti hyviä tuottoja on raivattu ja odottaa kysyntäympäristön paranemista”, Handelsbanken toteaa.

Pankki nostaa Cramon suosituksen tasolta “vähennä” tasolle “lisää”. Samalla Handelsbanken nostaa Cramon tavoitehinnan aiemmasta 9,5 eurosta 12,5 euroon.

Syynä suosituksen ja tavoitehinnan nostoon on Cramon osakekurssin heikko kehitys verrattuna pohjoismaiseen rakennussektoriin. Myös parantunut tuloskunto ja pettymysriskin pienentyminen on suosituksen noston taustalla.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös