Yritysuutiset

Tecnotree jatkaa kasvua, tulorahoitus haasteena

OsakekurssitTeleoperaattoreille ratkaisuja tarjoava Tecnotree paransi edelleen kannattavuuttaan toisella vuosineljänneksellä. Yhtiön haasteena on kuitenkin edelleen heikko tulorahoitus.

Tecnotree sai puskettua toisen vuosineljänneksen tuloksen positiiviseksi. Toisen kvartaalin osakekohtainen tulos oli 0,02 euroa osakkeelta. Vuosineljänneksen oikaistu liiketulos nousi 2,7 miljoonaa euroa voitolliseksi, kun se vielä viime vuoden toisella kvartaalilla oli  2 miljoonaa euroa tappiollinen. Oikaistu liiketulos ei kuitenkaan sisällä tuotekehitysaktivointeja, niiden poistoja ja kertaluonteisia kuluja.

Tecnotreen toimitusjohtaja Ilkka Raiskinen toteaa pörssitiedotteessa, että tilauskannassa olevien kahden suuren projektin tuloutus on jatkunut ja ne etenevät suunnitelmien mukaisesti.

Toisen vuosineljänneksen liikevaihto oli ennätykselliset 22,5 miljoonaa euroa. Tilauskanta pysyi kuitenkin katsauskauden lopussa 53,3 miljoonaa euroa, mikä on suurin piirtein vuoden vaihteen tasolla.

Tecnotree ei muuta näkymiään. Yhtiö arvioi liikevaihtonsa ja liiketuloksensa paranevat edellisestä vuodesta.

Yhtiöllä on kuitenkin edelleen haasteita tulorahoituksen kanssa.

Tecnotreen liiketoiminnan rahavirta on ollut vuosina 2010 – 2012 koko ajan negatiivinen. Eikä tilanne näytä parantuvan. Kuluvan vuoden tammi-kesäkuun liiketoiminnan rahavirta oli miinuksella 4,4 miljoonaa euroa, kun se viime vuonna vastaavana ajankohtana oli positiivinen 1,5 miljoonaa euroa.

Toimitusjohtaja Raiskisen mukaan kovimmat panostukset kasvuun ovat nyt takana päin, mikä saattaa johtaa myös tulorahoituksen parantumiseen jatkossa. “Viimeisen kahden ja puolen vuoden aikana tapahtunut strategiamme uudistaminen ja sen vaatima henkilökunnan kasvu on nyt saavuttanut pisteen, jossa liikevaihto jatkaa kasvua, mutta henkilökunnan määrä pysyy jokseenkin samana. Jatkossa uskomme, että kannattavuus paranee edelleen kun pystymme hyödyntämään jo kehitettyjä tuotteita ja komponentteja uusissa projekteissa”, Raiskinen kertoo tiedotteessaan.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös