Makrotalous

Intia kamppailee vaihtotase- ja valuuttaongelmien kanssa

Intia sijoitusmarkkinatIntia on pitkään kärsinyt kehittyville maille tyypillisistä taloushaasteista. Nyt maa kamppailee saadakseen jarrutettua maan valuutan, rupian valuuttakurssin heikentymistä. Näillä toimilla saattaa olla yllättäviäkin seurauksia.

Yksi kehittyvien talouksien tärkeimmistä talouksista, Intia kärsii vaikeista makrotalouden ongelmista. Maalla on jo pitempään ollut ongelmia saada läpi rakenteellisia uudistuksia, ja se näkyy talouskehityksessä. Inflaatiopaineet ja vaihtotaseen alijäämä ovat olleet Intian ongelmia jo pitempään.

Nordean analyytikko Annika Lindblad huomauttaa, että nyt Intia kärsii myös heikentyvästä valuutasta. Rupia on kahdessa vuodessa heikentynyt 25 prosenttia dollariin verrattuna.

Normaalisti heikentyvä valuuttakurssi tukee kotimarkkinoiden kehitystä, koska se tekee kotimaisista hyödykkeistä suhteellisesti halvempia tuontituotteisiin verrattuna. LIndbladin mukaan heikentynyt Rupia on kuitenkin Intialle enemmän taakka kuin etu.

“Tilannetta pahentaa heikentyvä rupia, joka nostaa tuontituotteiden hintoja, kiihdyttää inflaatiota ja painaa vaihtotasetta alijäämäisemmäksi. Heikomman valuutan pitäisi pönkittää vientiä ja vähentää tuontia, mutta Intiassa välttämätön, runsas energiatuonti ei lyhyellä tähtäimellä pahemmin jousta”, Lindblad kirjoittaa Nordea Researchin raportissaan.

Heikon rupian tuontihintoja nostava vaikutus on Lindbladin mukaan toistaiseksi suurempi ongelma kun se hintakilpailuetu minkä heikentyvä rupia tuo Intialle . Lisäksi heikon valuutan myönteiset vaikutukset voivat heijastua vientivolyymeihin vasta viiveellä, Lindblad huomauttaa.

Sijoittajan kannalta heikentyvä rupia johtaa mielenkiintoiseen tilanteeseen.

Rupian ja vaihtotaseen kehityksen kääntämiseksi Intian viranomaiset ovat Lindbladin mukaan ilmoittivat uusista toimista vaihtotaseen vajeen kutistamiseksi. Yksi tärkeimmistä suunnitelmista on Intian kahden suurimman tuontituotteen, öljyn ja kullan, tuonnin rajoittaminen. “Kullan tapauksessa tämä tarkoittaa tuontitariffin nostoa ja tuontimäärien sitomista vientimääriin”, Lindblad kirjoittaa.

Intian kullan kysyntä on yksi merkittävistä kullan hintaan vaikuttavista tekijöistä. Jos intia alkaa rajoittaa kullan tuontia, saattaa sillä olla vaikutuksia kullan markkinahintaan.

Kommentoi

No Comment.

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2021 Salkkumedia Oy

Ylös