Markkinakommentit

Osakkeiden kurssiralli epäilyttää jo joitakin sijoitusasiantuntijoita

osakemarkkinoiden vaaran merkitHyvät suhdanneuutiset Yhdysvalloissa ja Euroopassa ovat siivittäneet osakekurssit uusiin ennätyksiin jenkkimarkkinoilla. Meno alkaa jo hirvittää osaa asiantuntijoista.

Amerikkalainen sijoitusasiantuntija ja kolumnisti Doug Kass ei jaksa uskoa enää osakkeiden kurssinousuun. Itse asiassa Kass suhtautunut jo pitempään kriittisesti amerikkalaisosakkeiden pitkään jatkuneeseen nousutrendiin.

Uutistoimisto CNBC:n haastattelussa Kass toisti jälleen epäilevän kantansa. USA.n keskuspankin neljä vuotta jatkunut kvantitatiivinen elvytys on kyllä tukenut osakkeiden kurssirallia, mutta se ei ole pelastanut USA:n reaalitaloutta, Kass perustelee.

“Kotimarkkinat eivät ole kestävällä pohjalla”, Kass sanoo. Hän huomauttaa että amerikkalaisyhtiöiden keskimääräisestä 3,5 prosentin osakekohtaista tuloksen kasvusta johtuu yhtiöiden omien osakkeiden ostoista. Sekä osake- että korkomarkkinat ovat keinotekoisen korkealla.

Kass kyllä myöntää, ettei ollut aiemmin ymmärtänyt keskuspankkien kvantitatiivisten elvytystoimien vaikutusta osakemarkkinoiden kehitykseen. Silti hän pitää kiinni karhumarkkinoiden näkemyksestään.

“Havaitsen paljon tietokonepohjaista kauppaa, paljon lyhyellä tähtäillä toimivia Hedge-rahastoja ilman todellista näkemystä, ja paljon markkinoita pelkääviä sijoittajia”, Kass kertoo. Liikkeellä ei ole Kassin mukaan nyt niitä pitkäjännitteisiä sijoittajia, joilla olisi todellista näkemystä markkinoiden suunnasta.

Myös pankkijätti Citigroup on epäileväinen.  Pankin johtava osakestrategi Tobias Levkovich on tutkinut Citigroupin kuukausikatsauksessa amerikkalaisen S&P-osakeindeksin osakkeiden tuottojen välisen korrelaation eli riippuvuuden kehitystä vuodesta 2008 tähän päivään.

Osakkeiden välinen korrelaatio on tippunut kesäkuun lopun 66 prosentista vain 18 prosenttiin heinäkuun lopussa. Levkovichin mielestä tämä viittaa siihen, että sijoittajat ovat keskittyneet enemmän osakepoimintaan kuin suurempiin osakemarkkinoiden kehitystrendeihin.

Korkea osakkeiden tuottokorrelaatio on Levkovichin näkemyksen mukaan vahva osakkeiden ostosignaali. Alhainen korrelaatio puolestaan lisää osakkeiden korjausliikkeen todennäköisyyttä.

“Makrotekijöiden ei pitäisi koskaan olla keskustelun pääasia, mutta ei niitä pidä myöskään unohtaa”, Levkovich perustelee makrotaloudellisten tekijöiden merkitystä osakemarkkinoilla.

Katso kuvaaja osakkeiden tuottojen korrelaation kehityksestä tästä.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös