Osakeanalyysit

Tämä kasvuyhtiö tarjoaa 5 prosentin osinkotuoton

Lähde: Nokian Renkaat Oyj.

Lähde: Nokian Renkaat Oyj.

Nokian Renkaat tarjoaa nyt sijoittajille analyysitalo Inderesin analyysin perusteella harvinaisen yhdistelmän: kasvuyhtiön vahvat tuloksen kasvunäkymät ja arvoyhtiön osinkotuoton.

Indersin mukaan erityisesti Nokian Renkaiden toisen vuosineljänneksen osavuosikatsauksen erittäin vahva marginaalikehitys oli merkittävä asia. ”Q2 marginaalit olivat vahva osoitus yhtiön hinnoitteluvoimasta ja kyvystä ylläpitää marginaaleja heikommassakin markkinaympäristössä”, Inderes kertoo Nordnetin aamukatsauksessa.

Myös arvostustaso on kasvunäkymiin suhteutettuna alhainen. Inderesin varovaisilla kasvuennusteilla Nokian Renkaiden P/E on ensi vuodelle noin 13x. Analyysitalon näkemyksen mukaan Nokian Renkaiden kaltainen erittäin laadukas markkinajohtaja tulisi arvottaa noin 15x kertoimella.

Kolmas myönteinen seikka Nokian Renkaissa on alhainen investointitarve lähitulevaisuudessa. Inderes arvio ensi vuodelle noin 150 miljoonan euron investointitarpeen.

Alhainen investointitarve mahdollistaa pääomien jakamisen osakkeenomistajille. Tästä johtuen Inderes nostaa Nokian Renkaiden osinkoennusteen 1,7 euroon osakkeelta. Aiempi ennuste oli 15 euroa osakkeelta. Tällä ennusteella osinkotuotoksi tulee noin 5 prosenttia, mikä on varsin houkutteleva taso kasvuyhtiölle.

Analyysitalo Inderes nostaa Nokian Renkaiden suositusta ja tavoitehintaa. Suositus nousee tasolle ”lisää” (aikaisemmin vähennä), ja tavoitehinta nousee 37 euroon aiemmasta 33 eurosta.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös