Yritysuutiset

Epäilyt toteutuivat – Nokia myy matkapuhelinliiketoimintansa

Lähde:www.nokia.fi

Lähde:www.nokia.fi

Arvailut Nokian matkapuhelinliiketoiminnan myynnistä ovat osoittautumassa oikeiksi. Nokia myy matkapuhelinliiketoimintansa Microsoftille. Jatkossa Nokia keskittyy jäljelle jääviin kolmeen liiketoimintaansa.

Nokian matkapuhelinliiketoiminnan tulevaisuudesta on ollut liikkeellä monenmoista huhua ja arvailua. Osa asiantuntijoista epäili jo keväällä, että Nokia on myymässä matkapuhelinliiketoimintansa joko Microsoftille tai jollekin kilpailevalle matkapuhelinvalmistajalle.

Nyt nuo epäilyt ovat osoittautuneet todeksi.

Nokia ilmoitti lehdistötiedotteessaan allekirjoittaneensa sopimuksen järjestelystä, jossa se myy olennaisilta osin koko Devices & Services -liiketoimintansa, eli matkapuhelinliiketoiminnan ja lisensoi patenttejaan Microsoftille.

Yritysjärjestelyn kauppahinta on Nokian mukaan 5,44 miljardia euroa, ja se suoritetaan käteismaksuna järjestelyn toteutumishetkellä.

Nokia arvioi, että yritysjärjestelystä kirjattava myyntivoitto on noin 3,2 miljardia euroa ja että yritysjärjestelyn vahvistaa Nokian tulosta merkittävästi.

Yritysjärjestelyn arvioidaan toteutuvan vuoden 2014 ensimmäisen neljänneksen aikana. Järjestelyn toteutuminen edellyttää Nokian osakkeenomistajien hyväksyntää, viranomaishyväksyntiä ja muiden tavanomaisten kauppaehtojen toteutumista.

Ensimmäinen kysymys on tietenkin, mitä Nokiasta jää jäljelle kaupan toteuduttua?

Järjestelyn jälkeen Nokia keskittyy sen kolmeen liiketoimintaan, jotka ovat ovat verkkoinfrastuktuuriin ja palveluihin keskittynyt NSN, kartta- ja paikkatietopalveluihin keskittynyt HERE ja teknologiakehitykseen ja -lisensointiin keskittynyt Advanced Technologies.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on sijoittamiseen ja raha-asioihin keskittyvä verkkojulkaisu. Sivusto sisältää sijoittamiseen, talouteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info@salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Copyright © 2018 Salkkumedia Oy

Ylös