Asunnot ja kiinteistöt

Huoneistokeskus: Asuntomarkkinat piristymässä

kerrostaloasunnotHuolimatta vaikeasta makrotalouden ja asuntomarkkinoiden kokonaistilanteesta, ovat näkymät parantumassa pienempien ja kohtuuhintaisten asuntojen markkinoilla. Näin arvioi Huoneistokeskus syyskuun kuukausikatsauksessaan.

Huoneistokeskuksen mukaan pienten ja kohtuuhintaisten asuntojen kauppa on lähtenyt käyntiin erityisesti pääkaupunkiseudulla, jossa tällaiset asunnot kiinnostavat ostajia. Myös omakotitalokauppa on käynyt edellisvuotta vilkkaammin Helsingissä, Tampereella, Turussa, Oulussa ja Kuopiossa.

”Patouma on selvästi purkautumassa ja asuntomarkkinat normalisoituvat. Varaudumme asuntokaupan vilkastumiseen myös palkkaamalla lisää asuntokaupan ammattilaisia riveihimme”, kertoo Huoneistokeskuksen toimitusjohtaja Antti Asteljoki.

Silti asuntojen myyntiajat kasvoivat hieman elokuuhun verrattuna.

Pääkaupunkiseudulla asuntojen keskimääräinen myyntiaika oli elokuussa 53 vuorokautta kun se oli heinäkuussa 49 vuorokautta, kertoo Huoneistokeskus. Muun Suomen keskimääräiset myyntiajat olivat elokuussa 71 vuorokautta, kun heinäkuussa myyntiajat olivat keskimäärin 66 vuorokautta.

Kommentoi
Ylös
>