Markkinakommentit

Sijoittajat jännittävät USA:n keskuspankin elvytyspäätöksiä

Ben BernankeYhdysvaltojen keskuspankki Fed on aloittamassa kaksipäiväisen korkokokouksensa, jonka päätöksiä markkinoilla odotetaan kuumeisesti. Nordea ei kuitenkaan usko, että Fed:in päätöksillä tulee olemaan mitään dramaattisia seurauksia.

Alkavalla viikolla on luvassa etukäteen syyskuun odotetuin markkinatapahtuma, kun Yhdysvaltain keskuspankki Fed aloittaa kaksipäiväisen korkokokouksensa tiistaina.

Nordea kertoo aamukatsauksessaan odottavansa, että elvytystahtia aletaan maltillisesti hidastaa jo tässä kokouksessa. ”Odotamme, että kuukausittaiset joukkolainaostot vähenevät 85 miljardista 70 miljardiin dollariin”, Nordea arvioi.

Ostotahdin hidastaminen ei kuitenkaan tarkoita elvytyksen loppumista.

”Kokonaisuuden kannalta sijoittajan on hyvä muistaa, että elvytyshanojen kevyt kiristäminen ei tarkoita politiikan kiristämistä, vaan aiempaa hillitympää elvyttämistä”, Nordea painottaa.

Fed siis työntää elvyttävää rahaa markkinoille edelleen, jatkossa luultavasti vain aiempaa vähemmän.

Kokouksen jälkeisessä lehdistötilaisuudessa Fedin kommentit viittaavat aiempaa voimakkaammin rahapolitiikan jatkumiseen elvyttävänä pitkään, Nordea kertoo.

”Yhdysvaltain keskuspankki on aiemmin ilmoittanut mm. alkavansa nostaa korkoja vasta, kun työttömyysaste on saavuttanut 6,5 %:in tason. Viimeaikaiset kommentit ja työmarkkinoiden heikko osallistumisaste viittaavat kuitenkin siihen, että rajaa saatetaan laskea lähitulevaisuudessa”, Nordea päättelee.

Kaiken kaikkiaan alkukesän paniikkireaktiot ja kesän jatkunut korkojen nousu vaikuttavat Nordean mukaan hieman ylimitoitetuilta.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös