Talouden trendit

Enemmistö yrittäjistä ei hae tuottoa sijoittamalla

tulosMandatum Lifen omistajayrittäjätutkimuksen mukaan suomalaisista omistajayrittäjistä enemmistö ei hae yrityksen varoille lisätuottoa sijoittamalla.

Mandatum Life kertoo uutiskirjeessään, että tutkimuksen mukaan vain 40 prosenttia omistajayrittäjistä hoitaa yrityksen varallisuutta sijoittamalla ja hakemalla rahoille lisätuottoa.

Joka neljäs (26 %) kertoo, ettei yrityksen varallisuutta sijoiteta vaan rahoja säilytetään pankkitilillä. Kolmasosalla ei yksinkertaisesti ole sijoitettavaa varallisuutta.

Yrityksen kautta sijoittaminen on kuitenkin usein järkevämpää kuin yksityishenkilönä sijoittaminen.

“Yrittäjän näkökulmasta saattaa olla järkevää sijoittaa rahoja yrityksen kautta, sillä yrityksen kassassa on yleensä enemmän rahaa kuin yrittäjän omassa, eikä tätä varallisuutta ole vielä ehditty moneen kertaan verottaa. Yrityksen riskinkatokykykin on usein suurempi kuin yrittäjän.”, Mandatum Lifen yritysmyynnin johtaja Janne Kajala sanoo.

Yrittäjät tekevät sijoituspäätökset pääosin itse. Vastanneista yrittäjistä 51 prosenttia kertoo tekevänsä päätökset itse ja 34 prosenttia yhdessä talousasioista vastaavan henkilön kanssa.

Mandatum Lifen omistajayrittäjätutkimukseen vastasi 250 yrittäjää keväällä 2013. Vastaajat edustivat kooltaan 10–249 henkilön yrityksiä.

Kommentoi

No Comment.

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2021 Salkkumedia Oy

Ylös