Talouden trendit

Enemmistö yrittäjistä ei hae tuottoa sijoittamalla

tulosMandatum Lifen omistajayrittäjätutkimuksen mukaan suomalaisista omistajayrittäjistä enemmistö ei hae yrityksen varoille lisätuottoa sijoittamalla.

Mandatum Life kertoo uutiskirjeessään, että tutkimuksen mukaan vain 40 prosenttia omistajayrittäjistä hoitaa yrityksen varallisuutta sijoittamalla ja hakemalla rahoille lisätuottoa.

Joka neljäs (26 %) kertoo, ettei yrityksen varallisuutta sijoiteta vaan rahoja säilytetään pankkitilillä. Kolmasosalla ei yksinkertaisesti ole sijoitettavaa varallisuutta.

Yrityksen kautta sijoittaminen on kuitenkin usein järkevämpää kuin yksityishenkilönä sijoittaminen.

”Yrittäjän näkökulmasta saattaa olla järkevää sijoittaa rahoja yrityksen kautta, sillä yrityksen kassassa on yleensä enemmän rahaa kuin yrittäjän omassa, eikä tätä varallisuutta ole vielä ehditty moneen kertaan verottaa. Yrityksen riskinkatokykykin on usein suurempi kuin yrittäjän.”, Mandatum Lifen yritysmyynnin johtaja Janne Kajala sanoo.

Yrittäjät tekevät sijoituspäätökset pääosin itse. Vastanneista yrittäjistä 51 prosenttia kertoo tekevänsä päätökset itse ja 34 prosenttia yhdessä talousasioista vastaavan henkilön kanssa.

Mandatum Lifen omistajayrittäjätutkimukseen vastasi 250 yrittäjää keväällä 2013. Vastaajat edustivat kooltaan 10–249 henkilön yrityksiä.

Kommentoi
Ylös
>