Rahastotietoa

Evli: Korkosijoituksissa tuottomahdollisuuksia vuonna 2014

parantuvat näkymätKorkosijoitusten tuotot ovat olleet kuluvana vuonna kehittyneissä talouksissa odotuksia korkeampia. Myös vuosi 2014 lupaa hyvää korkosijoituksille, arvioi Evli Pankki. 

Massiiviset likviditeetin lisäykset ovat ensi vuoden määräävä tekijä sijoitusmarkkinoilla. Evli Pankki arvioi tuoreimmassa ajankohtaiskatsauksessaan, että ennätyksellisen alhaiset lyhyet korot tulevat pysymään alhaalla vielä tulevanakin vuonna jotta talouskasvu pääsisi vauhtiin. Lyhyitä korkoja ajaa alas myös pahin mahdollinen skenaario – deflaatio.

Alhaalla pysyvät korot synnyttävät markkinoille tarpeen saada sijoituksille edes jonkinlaista tuottoa. Tämä luo kysyntää muille korkotuotteille, Evli Pankki painottaa.

Tässä piilee kuitenkin kuplan riski. “Mitä kauemmin tilanne jatkuu, sitä suuremmaksi muodostuu riski korkomarkkinoiden kuplasta. Tuottojen etsintä, search for yield, jatkuu mielestämme vuonna 2014.”, Evli Pankki kirjoittaa.

Erityisen houkutteleva omaisuusluokka korkosijoituksissa on tällä hetkellä korkean riskiluokituksen high yield -lainat. “High yield -lainojen tuottotaso on alhainen mutta tuottoero edelleen houkutteleva. Tuottoerot kompensoivat reilusti maksuhäiriöitä, ja siksi edelleen jatkuva tuottojen metsästys tekee high yieldistä erittäin vetovoimaisen omaisuusluokan.”

Sen sijaan valtionlainoihin Evli Pankki ei usko. Valtionlainojen tämän hetken korkotaso on poikkeuksellisen alhainen erilaisten elvytystoimien ansiosta.

“Kun elvytystoimia vedetään pikku hiljaa takaisin, valtionkorkoihin syntyy väistämättä nousupainetta. Myös pitkät investment grade -lainat ovat vaarassa, jos korkotaso nousee rajusti.”

Kehittyvien maiden paikallisissa valuutoissa noteerattaviin lainoihin tulee Evli Pankin mielestä suhtautua edelleen varoen. Toisaalta ne voivat tarjota houkuttelevia mahdollisuuksia loppuvuonna jos hinnat edelleen halpenevat.

Kommentoi

No Comment.

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2021 Salkkumedia Oy

Ylös