Yritysuutiset

Saga Furs antoi tulosvaroituksen

tulosvaroitus määritelmäTurkishuutokauppoja järjestävä Saga Furs varoittaa myyntinsä romahtavan. Syynä on huonosti mennyt viimeisin turkishuutokauppa.

Yhtiö kertoo tiedotteessaan, että tarjolla olleiden nahkojen hintataso oli yhtiön viime vuoden avaushuutokaupan tasolla, mutta myynti jäi noin 25 prosenttiin. Huutokaupan kokonaismyynnin arvoksi muodostui 34 miljoonaa euroa (143 miljoonaa joulukuussa 2012). Huutokauppaan osallistui noin 400 ostajaa Euroopasta ja Venäjältä.

Saga Furs arvioi kuitenkin, että alkaneen tilikauden tulos jää selvästi edellisen 14 kuukauden mittaisen tilikauden tulosta alhaisemmaksi. Edellisen, 31.10.2013 päättyneen tilikauden tulos julkistetaan 27.12.2013.

Heikosti menneen huutokaupan taustalla ovat nahkojen maailmanmarkkinahintatason nousu ennätyskorkeaksi viime myyntikaudella sekä päämarkkina-alueiden leuto talvi.

Toimitusjohtaja Pertti Falleniuksen mukaan markkinatilanne selviää helmi-maaliskuussa järjestettävissä kansainvälisissä huutokaupoissa, eikä nyt päättyneen huutokaupan perusteella voi tehdä lopullisia arvioita alkaneesta kaudesta.

Viimeisimmässä huutokaupassa tarjottujen ketunnahkojen tärkeimmät ostajat olivat Venäjä ja Länsi-Euroopan muotiteollisuus. Fallenius pitääkin positiivisena sitä, että huutokaupassa Eurooppa oli aktiivinen.

Se kertoo siitä, että turkikset ovat vahvasti mukana kaikissa muotimallistoissa. Tässä huutokaupassa tehtiin lähinnä täydennysostoja, koska vähittäismyyntikausi on vielä käynnissä.”

Saga Furs Oyj:n seuraava huutokauppa järjestetään 11.-21.3.2014.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös