Sijoitusideat

Handelsbanken: Amer Sports houkuttelevasti hinnoiteltu

Amer Sports talviurheiluliiketoimintaUrheiluvälinevalmistaja Amer Sportsin osakekurssi on noussut vuodessa jo lähes 30 prosenttia. Handelsbankenilta löytyy silti vielä uskoa yhtiön kurssinousun jatkumiseen.

Handelsbanken uskoo Amer Sportsin osakekohtaisten tuottojen jäävän aiemmin arvioitua heikommiksi. Tämä johtuu talviurheiluvälineiden ja pallopelien segmenteiden heikentyneistä näkymistä lyhyellä aikavälillä.

Vaikka pankin tuottoennusteet kuluvan vuoden viimeiselle vuosineljännekselle ovat konsensusennusteita alhaisemmat, näkee pankki Amer Sportsin osakkeessa silti nousuvaraa.

Amer Sportsin marginaaleissa on nimittäin nousuvaraa pitemmällä, seuraavan kolmen vuoden aikavälillä, pankki arvioi. Erityisesti vaatteiden ja jalkineiden myynti, kehittyvien markkinoiden kasvava merkitys sekä kuluttajamyynti tukevat parantuvia marginaaleja.

Myös arvostustaso on houkutteleva marginaalien kasvunäkymiin suhteutettuna. ”Näemme Amer Sportin arvostuksen erittäin houkuttelevana ja väitämme, ettei se tällä hetkellä heijastele yhtiön marginaalien kasvupotentiaalia”, Handelsbanken kirjoittaa aamukatsauksessaan.

Toteutuneen tuloksen perusteella laskettu P/E-kerroin on peräti yli 30. Konsensusennusteet lupailevat kuitenkin osakekohtaiselle tulokselle reipasta kasvua ensi vuonna. Vuoden 2014 konsensusennusteiden mukaisella osakekohtaisella tuloksella laskettu P/E-kerroin laskee jo siedettävälle 14x tasolle.

Handelsbanken muistuttaa lisäksi, että yhtiö on aiempaa riippumattomampi talvesta ja lumitilanteesta.

Handelsbankenin tavoitehinta Amer Sportsille on 17 euroa ja suositus ”lisää”. Myös muut analyytikot antavat Amer Sportille hyviä suosituksia. Thomson Reutersin tietokannan mukaan 15 analyytikosta kuusi antaa ”lisää”-suosituksen ja kolme ”osta”-suosituksen. Loput ovat ”pidä”-suosituksia.

Kommentoi
Ylös
>