Markkinakommentit

Varainhoitoyhtiö: Osakkeiden kurssinousu epäterveellä pohjalla

osakemarkkinatVarainhoitoyhtiö Front Capital näkee euroalueella edelleen ratkaisemattomia ongelmia.

Euroalueella lyhytaikaisten korkojen nousua ei ole näköpiirissä vuosikausiin, Front arvioi. Pitkissä koroissa tilanne on toinen, sillä eurovaalien lähestyessä ja talousnäkymien synkentyessä useissa euromaissa, Saksaa lukuun ottamatta, riskit korkojen eriytymisestä euroalueella ovat jälleen kasvussa.

Matalana pysyvä korkotaso ei kuitenkaan ratkaise vanhan mantereen ongelmia.

Frontin mukaan arviot euroalueen elpymisestä ovat aivan liian toiveikkaita ja riski poliittisesta epävakaudesta on huomattava varsinkin kevään 2014eurovaalien jälkeen.

”Euroalueella talouden kestävä elpyminen edellyttää, että EKP tekee luottolamalle ja euron ylivahvalle valuuttakurssille jotakin. Marraskuun alussa toteutettu 0,25prosenttiyksikön koronlasku ei riitä alkuunkaan em. ongelmien ratkaisemiseksi”, Front Capital kirjoittaa kuukausikatsauksessaan.

Elpymisen viivästymisen lisäksi euroaluetta uhkaavat jo Frontin mukaan uudetkin riskit. ”Mikäli EKP:n toimettomuus jatkuu pitkään, riski deflaatiosta ja uudesta taantumasta on suuri.”

Huippukeveään rahapolitiikkaan perustuva osakekurssien nousu ei ole enää terveellä pohjalla kehittyneissä maissa, Front arvioi. ”Vielä tällä hetkellä osakkeet ovat edullisia suhteessa korkoinstrumentteihin, mutta eivät enää niin ylivoimaisia kuin esim. vuosi sitten.”

Front painottaa osakesijoituksia voimakkaasti euroaluuen ulkopuolisiin maihin. Ylipainossa ovat Aasian kehittyvät taloudet ja Japani. Suomi on osana euroaluetta Frontin suosituksissa alipainossa, kun puolestaan oman valuuttansa säilyttäneet muut pohjoismaat ovat ylipainossa.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös