Sijoitusideat

YIT:ltä positiivisia uutisia – tukevat kassavirtaa ja osingonmaksukykyä

YIT osakeYIT tiedotti ennen joulun pyhiä uutisista, jotka analyysitalo Inderesin mielestä vahvistavat merkittävästi rakennusyhtiön kassavirtaa ensi vuonna. Uutiset lisäävät myös uskoa 0,50 euron osinkoon.

YIT ilmoitti solmineensa sopimukset Vantaan Tikkurilan juna-aseman yhteyteen sijoittuvan toimisto- ja liikekeskus Dixin toimistokiinteistöjen sekä Espoossa Länsiväylän varrelle rakentuvan MotorCenter Espoonlahden myymisestä. Ostaja on keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Etera. Kauppojen kokonaisarvo on noin 60 miljoonaa euroa, josta YIT kirjaa vuoden 2013 liikevaihdoksi reilun neljäsosan.

Kaupan kohteena olevat Tikkurilan toimisto- ja liikekeskus Dixin toimistotilat ovat kokonaislaajuudeltaan 14 400 m2 ja ne toteutetaan useammassa vaiheessa vuoteen 2017 loppuun mennessä, YIT kertoo.

YIT ilmoitti myös että se on sopinut Orava Asuntorahaston kanssa 85 asunnon kaupasta pääkaupunkiseudulta ja kasvukeskuksista eri puolelta Suomea. Sopimuksen arvo on noin 20 miljoonaa euroa.

Lisäksi YIT on voittanut Länsimetro Oy:n järjestämän kilpailun Matinkylä–Urheilupuisto välisestä ratalinjan rakennusurakasta. Urakan kokonaisarvo on noin 14 miljoonaa euroa. Rakennustyöt alkavat joulukuussa 2013 ja niiden arvioidaan valmistuvan tammikuussa 2015.

Analyysitalo Inderes suhtautuu YIT:n julkaisemiin uutisiin erittäin myönteisesti.

YIT:n kuluvan vuoden kolmannen vuosineljänneksen heikko kassavirta ja normaalia korkeampi velkaisuus ovat herättäneet sijoittajissa huolia, Inderes toteaa Nordnetin aamukatsauksessa. Nyt julkaistuilla uutisilla yhdessä muiden tekijöiden kanssa tulevat tukemaan rakennusyhtiön kassavirtaa ensi vuonna.

Näkemyksemme mukaan nyt tehdyt kiinteistökaupat, viime vuotta pienemmät

asuntoaloitusmäärät ja erityisesti Venäjällä tyypillisesti loppuvuotta kohden kasvava asuntomyyntimäärä tulevat kasvattamaan Q4’13 kassavirtaa merkittävästi”, Inderes toteaa.

YIT:n uutiset myös vahvistavat analyysitalon näkemystä siitä, että YIT tulee maksamaan 0,50 euron osingon vuoden 2013 tuloksesta.Tämän hetken vajaan 10 euron osakekurssilla tämä tarkoittaisi noin 5 prosentin efektiivistä osinkotuottoa.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös