Markkinakommentit

Epävarmuus kasvaa tuloskauden alkaessa

Osakemarkkinat USAUusi vuosi on alkanut sijoitusmarkkinoiden vaisuissa tunnelmissa Yhdysvalloissa.

S&P 500-osakeindeksin noustua lähes 30 prosenttia viime vuonna, on indeksin ennustetuilla osakekohtaisilla tuloksilla laskettu P/E-kerroin noussut korkeimmalle tasolleen lähes seitsemään vuoteen, kertoo uutistoimisto Reuters.

Arvostustason nousun lisäksi sijoittajia epäilyttävät kasvamassa määrin nyt alkavat, vuoden 2013 viimeisen vuosineljänneksen tulosjulkistukset.

Thomson Reutersin aineiston mukaan S&P-indeksin yritykset ovat selkeästi alentamassa tulosennusteitaan kuluvalle vuodelle. Keskimäärin 11 yhtiötä kohden 10 on ilmoittanut alentuneista tulosennusteista.

Koska USA:n keskuspankilta ei jatkossa tule samanlaista tukea markkinoille kuin viime vuonna, on fundamenttien pystyttävä tukemaan kurssinousua aiempaa enemmän, kertoo JonesTrading-yhtiön päämarkkinastragegi Michael O’Rourke Reutersille.

O’Rourken mukaan sijoittajien on syytä olla nyt varovaisia ja katsoa mitä alkava tuloskausi tuo tullessaan.

Click to comment

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on sijoittamiseen ja raha-asioihin keskittyvä verkkojulkaisu. Sivusto sisältää sijoittamiseen, talouteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä (artikkeleita ja mainosbannereita), ja sivusto voi saada ko. sisällöistä julkaisupalkkioita.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
x x
Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Sisällöntuottajaksi
Digipaketti
Anna palautetta
 

Tilaa uutiskirje

Copyright © 2017 Salkkumedia Oy

Ylös