Markkinakommentit

Epävarmuus kasvaa tuloskauden alkaessa

Osakemarkkinat USAUusi vuosi on alkanut sijoitusmarkkinoiden vaisuissa tunnelmissa Yhdysvalloissa.

S&P 500-osakeindeksin noustua lähes 30 prosenttia viime vuonna, on indeksin ennustetuilla osakekohtaisilla tuloksilla laskettu P/E-kerroin noussut korkeimmalle tasolleen lähes seitsemään vuoteen, kertoo uutistoimisto Reuters.

Arvostustason nousun lisäksi sijoittajia epäilyttävät kasvamassa määrin nyt alkavat, vuoden 2013 viimeisen vuosineljänneksen tulosjulkistukset.

Thomson Reutersin aineiston mukaan S&P-indeksin yritykset ovat selkeästi alentamassa tulosennusteitaan kuluvalle vuodelle. Keskimäärin 11 yhtiötä kohden 10 on ilmoittanut alentuneista tulosennusteista.

Koska USA:n keskuspankilta ei jatkossa tule samanlaista tukea markkinoille kuin viime vuonna, on fundamenttien pystyttävä tukemaan kurssinousua aiempaa enemmän, kertoo JonesTrading-yhtiön päämarkkinastragegi Michael O’Rourke Reutersille.

O’Rourken mukaan sijoittajien on syytä olla nyt varovaisia ja katsoa mitä alkava tuloskausi tuo tullessaan.

Kommentoi
Ylös
>