Osakeanalyysit

Nokia saattaa tarjota muhkeat osinkotuotot

Lähde:www.nokia.fi

Lähde:www.nokia.fi

Sijoittajat odottavat nyt vesi kielellä matkapuhelinbisneksen myyneeltä Nokialta reipasta osinkoa.

Nokia myi matkapuhelinliiketoiminnot Microsoftille yhteensä 5,44 miljardilla eurolla. Myyntisopimuksen mukaan Microsoft maksaa Nokialle 3,79 miljardia euroa Devices & Services -liiketoiminnan olennaisten osien ostosta ja loput 1,65 miljardia euroa Nokian patenttien lisensoinnista.

Lisenssoinneista Nokia saa rahat vasta tulevien 10 vuoden aikana, joten osinkosijoittajien kannalta on oleellista mitä yhtiö tekee kaupassa tulevilla vajaalla 4 miljardilla eurolla.

Handelsbanken arvioi aamukatsauksessaan, että osalla kaupan tuotoista Nokia palkitsee omistajiaan osingoilla, mutta osa jää liiketoiminnan kehittämiseen.

”Nokia saattaa ilmoittaa Q4-raportin yhteydessä palauttavansa normaalin 0,2 euron osingon”, Handelsbanken ennustaa.

Ylimääräinenkin osinko on mahdollinen. Tosin handelsbanken epäilee, että ilmoitusta ylimääräisestä osingosta saadaan vielä odotella, kunnes Microsoft-kauppa on lopullisesti paketissa.

Nokia on arvioinut, että yritysjärjestely toteutuu vuoden 2014 ensimmäisen neljänneksen aikana. mista.

Handelsbanken odottaa Nokialta 0,25 euron ylimääräistä osinkoa. Yhdessä normaalin osingon kanssa sijoittajille saattaisi olla siis tulossa mehevä osinkopotti. Nykyisellä Nokian osakkeen kurssilla (5,87 euroa 15.1.), osinkotuotto nousisi siis yhdessä lisäosingon kanssa jopa lähelle 8 prosenttia.

Handelsbanken säilyttää Nokian osakkeelle ”lisää”-suositukset ja pitää osakkeen tavoitehinnan edelleen 6,3 eurossa.

Click to comment

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on sijoittamiseen ja raha-asioihin keskittyvä verkkojulkaisu. Sivusto sisältää sijoittamiseen, talouteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä (artikkeleita ja mainosbannereita), ja sivusto voi saada ko. sisällöistä julkaisupalkkioita.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
x x
Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Sisällöntuottajaksi
Digipaketti
Anna palautetta
 

Tilaa uutiskirje

Copyright © 2017 Salkkumedia Oy

Ylös