Sijoitusideat

OP-Pohjola: Osakkeet ja korkean riskin yrityslainat ylipainossa

OsakekurssitKiihtyvä talouskasvu ja vaihtoehtoisten sijoituskohteiden heikko tuotto antavat edelleen tilaa osakkeiden ja korkeariskisten yrityslainojen hyvälle kehitykselle, arvioi OP-Pohjola.

Maailmantalous jatkaa kasvuaan keveän rahapolitiikan vetämänä erityisesti kehittyneissä maissa, OP-Pohjola toteaa tiedotteessaan. Elpyvä talous antaa edelleen tilaa riskisten omaisuuslajien hyvälle kehitykselle

”Yhdysvaltain talouden positiivinen sentimentti ja maailmantalouden elpyminen tukevat riskinottoa ja suhtaudummekin yhä positiivisesti osakkeisiin sekä joukkolainoissa erityisesti High Yield–yrityslainoihin”, OP-Pohjolan analyytikot toteavat.

Vaikka osakkeiden arvostustasot ovat nousseet, parantunut riskisentimentti, odotukset globaalin talouskasvun kiihtymisestä sekä heikot vaihtoehtoiset sijoitustuotot puoltavat kuitenkin OP-Pohjolan mielestä osakkeiden ylipainoa.

Toimialakohtaisesti tarkasteltuna erityisesti Euroopasta löytyy edelleen houkuttelevia ostokohteita.

”Suosimme nyt sektoreita, joissa yhdistyy selvä tuloksenparannuspotentiaali ja kohtuullinen arvostus. Euroopassa tällaisia toimialoja ovat autoteollisuus, kotitaloustarvikkeet ja teknologia. Myös teollisuustuotteissa ja -palveluissa on maailmantalouden elpyessä potentiaalia, vaikka vielä nyt arvostuskertoimet ovat koholla”, osakestrategi Jarkko Soikkeli sanoo.

Kotimarkkinoiltakin löytyy vielä ostettavaa.

”Suomalaisosakkeista alkuvuoden suosikkimme ovat Cargotec, Metso, Metsä Board, Nokian Renkaat ja Uponor. Samaan aikaan kehotamme välttämään Elisan, Stockmannin, Tiedon, UPM-Kymmenen ja Wärtsilän osakkeita”, Soikkeli jatkaa.

Nykyisessä ympäristössä pankki suosii myös korkeariskisiä yrityslainoja pienempiriskisten Investment Grade –lainojen sijaan. High-Yield–yrityslainojen etuna on tällä hetkellä niiden suurempi riskipreemiopotentiaali ja parempi suoja korkoliikkeille, pankki perustelee.

Suhteessa yhtiöiden fundamentteihin, OP-Pohjola näkee suomalaisista yhtiöistä eniten arvoa Cramon, Nokian Renkaiden, PKC:n, Ramirentin ja Tiedon yrityslainoissa. Sen sijaan Elisan, Neste Oilin, Nokian, NSN:n, SRV:n yrityslainojen tuottotaso on vähiten houkutteleva suhteessa yhtiöiden luottokelpoisuuteen, korko- ja valuuttatutkimusjohtaja Jukka Ruotinen arvioi.

Kommentoi
Ylös
>