Yritysuutiset

Konevuokraaja Ramirent antoi tulosvaroituksen

RamirentRamirent kertoi odotettua heikommista markkinanäkymistä ja laski ennustettaan vuoden 2013 liiketuloksesta.

Odotettua heikommat markkinatilanteen näkymät johtuvat yhtiön mukaan pääsin Suomen ja Norjan konevuokrausmarkkinoista.

Magnus Rosén, toimitusjohtaja kommentoi: “Emme onnistuneet vähentämään kustannuksia vastaamaan alhaisempaa kysyntää neljännellä neljänneksellä. Olemme nyt tehostamassa toimenpiteitä kannattavuuden parantamiseksi.”

Ramirent arvioi päivitettyjen näkymien mukaan, että sen EBITA-liiketulos vuonna 2013 on noin 92 miljoonaa euroa, kun se vuonna 2012 oli 100,6 miljoonaa euroa. Aiemmin Ramirent odotti vuoden 2013 EBITA-liiketuloksen olevan hieman alle vuoden 2012 tason.

Ramirent julkaisee vuoden 2013 tuloksen 17.2.2014.

Tulosvaroituksen mukainen yhtiön antama päivitetty liiketulosennuste on oli markkinoille yllätys. Yhtiön osake romahti ilmoituksen jälkeen yli 7 prosenttia.

Analyytikot ovat jo kuitenkin osanneet odottaa tulosheikennustä kuluvalle vuodelle. Konsensusennusteiden mukainen osakekohtainen tulos vuodelle 2013 on Thomson Reutersin tietokannan mukaan 0,53 euroa, kun vuoden 2012 toteuma oli 0,59.

Kommentoi
Ylös
>