Strategiat

Tässä sijoittajan turvasatamat epävarmoina aikoina

sijoittajan turvasatamaOsakemarkkinoiden arvostustasojen nousun myötä sijoittajien epävarmuus nousumarkkinoiden jatkosta on lisääntynyt. Epävarmoina aikoina sijoittajat siirtävät varojaan turvaan osakemarkkinoiden korjausliikkeeltä.

Mutta millaiset kohteet ovat hyviä turvasatamia epävarmuuden vallitessa?

BlackRockin päästrategi Russ Koesterich antaa blogissaan tähän vastauksen.

Vastoin yleistä luuloa kulta ei ole välttämättä paras vaihtoehto sijoittajan varojen turvasatamaksi. Koesterichin sijoitusstrategiaryhmän tutkija David Wang selvitti, miten eri turvasatamina pidetyt sijoituskohteet tuottivat niinä aikoina, jolloin finanssimarkkinoilla vallitsi suuri epävarmuus.

Wang valitsi niin sanotun Cleveland Financial Stress –indeksin avulla ajankohdat, jolloin epävarmuus oli korkealla. Sen jälkeen hän vertasi eri omaisuuslajien riskikorjattuja tuottoja korkean epävarmuuden ajankohtina.

Tässä linkissä on kuvaaja, jossa on kuvattu turvasatama-sijoituskohteiden riskikorjatut ylituotot verrattuna laajaan osakeindeksiin ACWI (all country world index).

Kaikki turvasatamina pidetyt sijoituskohteet tuottivat epävarmoina aikoina paremmin kuin osakemarkkinat. Eri sijoituskohteiden välillä löytyi kuitenkin selviä eroja tuotoissa.

USA:n 10 vuoden valtionlainan riskikorjattu tuotto oli selvästi paras. Sen jälkeen tulivat Saksan valtion 10 vuoden valtionlainat, Japanin valuutta jeni, Iso-Britannian 10 vuoden valtionlaina ja viimeisenä kulta.

Kulta tuotti kyllä valituista turvasatamista parhaiten kun riskiä ei huomioitu. Mutta kun tuotot suhteutettiin riskiin (riskiä mitattiin tuottojen volatiliteetilla), jäi kulta heikoimmaksi turvasatamaksi.

Wangin tuloksissa oli myös mielenkiintoista se, että USA:n 10 vuoden laina antoi parhaat riskikorjatut tuotot myös silloin kun Yhdysvaltojen liittovaltion velkaongelmaan liittyvä epävarmuus oli kasvussa. Sijoittajat siis joka tapauksessa pitävät USA:n liittovaltion lainoja turvallisina sijoituskohteina, Koesterich toteaa.

Kaiken kaikkiaan kaikki valitut kohteet olivat toimivia turvasatamia, jotka tarjosivat epävarmoina aikoina positiivista riskikorjattua tuottoa.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös