Markkinakommentit

Sykliset yhtiöt hyötyvät Euroalueen elpymisestä

teollisuusEuroalueen talousluottamus on kasvussa, mutta se ei ole vielä heijastunut syklisten osakkeiden tuloskehitykseen. Tästä syystä syklisten yhtiöiden tuloksissa on nyt nousuvaraa, arvioi LähiTapiola pankin pääanalyytikko Kim Gorschelnik.

Euroalueen parantuneet tulosennusteet ja vähäiset tulosvaroitukset antavat tilaa yritysten positiiviselle tuloskehitykselle, Gorschelnik arvioi Taloustaidon blogissaan.

Gorschelnikin mukaan erityisesti syklisten yhtiöiden tulokset seuraavat yleisen talousluottamuksen muutoksia pienellä viiveellä. Tällä hetkellä syklisten yhtiöiden nettotulosmarginaali on selvästi keskimääräisen tason alapuolella.

Tämän perusteella syklisillä osakkeilla on nousuvaraa. ”Euroalueen talousluottamusindeksi on nimittäin jatkanut vahvistumistaan. Mielenkiintoista kuulla, miten yhtiöiden johto tilanteen näkee tulevissa tulosraporteissa. Edellytykset aikaisempaa positiivisemmille kommenteille ovat olemassa”, pääanalyytikko sanoo.

Poikkeuksena ovat kotimarkkinayritykset, jotka elävät nyt vaikeassa toimintaympäristössä.

Aiemmin LähiTapiolan blogissaan Gorschelnik totesi: ”Palkansaajien ostovoima huomioituna velan määrän muutoksella on kääntymässä kuluvana vuonna negatiiviseksi. Tämä olisi ensimmäinen kerta sitten 90-luvun laman. Osakesijoittajalle viesti on mielestäni selkeä: kotimarkkinayritysten kasvunäkymät ovat heikot. Kulutus seuraa ostovoiman kehitystä.”

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös