Raaka-aineet

Kullan hinta nousussa

Kullan arvo on noussut korkeimmalle tasolle lähes neljään kuukauteen. Epävarmuuden kasvu on saanut hakemaan jälleen suojaa perinteisestä turvasatamasta.

Kullan hintan nousun taustalla on odotukset Yhdysvaltojen heikkenevästä talousdatasta lähiviikkoina, lisääntynyt kullan kysyntä ja geopoliittiset ongelmat Ukrainassa, Venetzuelassa ja Egyptissä, arvioi Wescott financial Advisory Group -yhtiön sijoitusasiantuntija Richard Gotterer Market Watch -lehdessä.

Kulta on perinteinen turvasatamasijoitus silloin kun sijoittajien epävarmuus on kasvussa.

Nyt sijoittajia huolettaa Kiinan hidastuva talouskasvu ja Yhdysvaltojen kasvun hidastuminen poikkeuksellisen kylmän talven vuoksi. ”Taloudelliset fundamentit ovat heikompia USA:ssa kuin monet tajuavatkaan”, arvioi BullionVault -yhtiön varapresidentti Miguel Perez-Santalla CNBC:n haastattelussa.

Fyysisen kullan kysyntää ovat kasvattaneet erityisesti Kiina ja Intia.

Myös odotukset Euroopan keskuspankin löysentyvästä rahapolitiikasta ruokkivat kullan kysyntää. Euroalueen alhainen inflaatio ja heikko kokonaiskysyntä saattavat saada EKP:n keventämään rahapolitiikkaa nykyisestä.

”Kasvava rahapoliittinen elvytys saattaa tarkoittaa, että kullan hinta nousee”, sanoo Price Futures Groupin vanhempi markkina-analyytikko Phil Flynn.

Lähes kaksi-kolmasosa CNBC-yhtiön haastattelemista asiantuntijoista arvioi, että kullan hinta nousee tällä viikolla. Neljäsosa arvioi kullan hinnan pysyvän nykytasolla j avain 12 prosenttia uskoo kullan hinnan laskevan.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös