Raaka-aineet

Kullan hinta nousussa

Kullan arvo on noussut korkeimmalle tasolle lähes neljään kuukauteen. Epävarmuuden kasvu on saanut hakemaan jälleen suojaa perinteisestä turvasatamasta.

Kullan hintan nousun taustalla on odotukset Yhdysvaltojen heikkenevästä talousdatasta lähiviikkoina, lisääntynyt kullan kysyntä ja geopoliittiset ongelmat Ukrainassa, Venetzuelassa ja Egyptissä, arvioi Wescott financial Advisory Group -yhtiön sijoitusasiantuntija Richard Gotterer Market Watch -lehdessä.

Kulta on perinteinen turvasatamasijoitus silloin kun sijoittajien epävarmuus on kasvussa.

Nyt sijoittajia huolettaa Kiinan hidastuva talouskasvu ja Yhdysvaltojen kasvun hidastuminen poikkeuksellisen kylmän talven vuoksi. ”Taloudelliset fundamentit ovat heikompia USA:ssa kuin monet tajuavatkaan”, arvioi BullionVault -yhtiön varapresidentti Miguel Perez-Santalla CNBC:n haastattelussa.

Fyysisen kullan kysyntää ovat kasvattaneet erityisesti Kiina ja Intia.

Myös odotukset Euroopan keskuspankin löysentyvästä rahapolitiikasta ruokkivat kullan kysyntää. Euroalueen alhainen inflaatio ja heikko kokonaiskysyntä saattavat saada EKP:n keventämään rahapolitiikkaa nykyisestä.

”Kasvava rahapoliittinen elvytys saattaa tarkoittaa, että kullan hinta nousee”, sanoo Price Futures Groupin vanhempi markkina-analyytikko Phil Flynn.

Lähes kaksi-kolmasosa CNBC-yhtiön haastattelemista asiantuntijoista arvioi, että kullan hinta nousee tällä viikolla. Neljäsosa arvioi kullan hinnan pysyvän nykytasolla j avain 12 prosenttia uskoo kullan hinnan laskevan.

Kommentoi
Ylös
>