Markkinakommentit

Handelsbanken: Tuloskausi odotuksia heikompi

Viime vuoden viimeisen kvartaalin tuloskausi alkaa olla lopuillaan. Tuloskausi on ollut pohjoismaisten pörssiyhtiöiden osalta pettymys, toteaa Handelsbanken.

Pohjoismaisten pörssiyhtiöiden nettotuotot jäivät 8 prosenttia ja liikevaihdot yli prosentin pankin ennusteista. Teollisuudessa tulospettymys oli peräti 10 prosenttia, pankki toteaa aamukatsauksessaan.

Tulospettymyksistä johtuen Handelbanken on laskenut kuluvan vuoden nettotulosarvioita 4 prosenttia alaspäin.

Pienimmät muutokset pankki tekee finanssisektorin yrityksiin, muihin suuremmat. Teollisuudessa ja kulutustavaroissa näkymät vaikuttavat tällä hetkellä heikommilta. Myös defensiivisessä päivittäistavarakaupassa on pankin mukaan yllättäen jouduttu laskemaan näkymiä.

Tulosennusteiden laskusta huolimatta Handelsbanken on epäileväinen kuluvan vuoden tilanteesta.

”Olemme kuitenkin yhä epäileviä sen suhteen ovatko arviot liian optimistisia, sillä suurimmalle osalle yhtiöistä odotetaan marginaalin parannusta siitä huolimatta, että liikevaihdon kasvu on olematonta”, pankki toteaa.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös