Makrotalous

Moody´s nosti Espanjan luottoluokitusta

Kuva: Keith Ellwood.

Kuva: Keith Ellwood.

Luottoluokitusyhtiö Moody´s on nostanut Espanjan luottoluokituksen Baa3:sta Baa2:een. Espanja on edennyt luottoluokittajan mukaan rakenneuudistuksissa.

Samalla kun luottoluokittaja nosti Espanjan maan luottoluokitusta, arvioi se myös maan näkymät positiivisiksi. Moody´s saattaa nostaa luottoluokitusta vielä lisää.

Luottoluokittaja perustelee päätöstään sillä, että Espanja on saanut aikaiseksi rakenteellisia uudistuksia työmarkkinoilla, eläkejärjestelmässä ja verotuksessa. Espanja on myös onnistunut tasapainottamaan taloutensa odotuksia nopeammin. Kiitosta saavat myös pankkijärjestelmään tehdyt uudistukset.

”Nämä toimet tukevat Moody´sin odotuksia vahvemmasta, aiempaa kestävämmästä talouskasvusta keskipitkällä aikavälillä”, Moody´s kertoo.

Luokittaja huomauttaa kuitenkin, että Espanjan julkinen velka on edelleen korkea. Julkinen velka suhteessa BKT:een tulee nousemaan aina vuoteen 2016 asti. Lisäksi maan työttömyys laskee edelleen hitaasti.

Espanja syöksyi taantumaan kun sen kiinteistökupla puhkesi vuonna 2008. Työttömyys on sen jälkeen nousussa ollut nousussa. Kokonaistyöttömyys on lähennellyt 30 prosentin rajaa ja nuorisotyöttömyys peräti 60 prosentin rajaa.

Kommentoi
Ylös
>