Markkinakommentit

Nordea: Osakemarkkinoilla korjausliike, ei suunnanmuutos

Nordean sijoitustoiminnan päästrategi Lippo Suominen ei usko viimeaikaisen osakemarkkinoiden kurssilaskun tarkoittavan pysyvää käännettä osakemarkkinoilla.

Tammikuussa osakemarkkinat ovat olleet maailmalla laskussa. Suomessa korjausliike on ollut maltillinen, sillä Helsingin pörssin markkina-arvosta on sulanut vajaat 4 prosenttia.

Heikko tammikuu ei kuitenkaan tarkoita sitä, että markkinoilla oltaisiin pysyvän käänteen edessä, Suominen kertoo Nordean tiedotteessa. Korjausliikkeet, joissa sijoittajien kovimpia toiveita höylätään pois, ovat markkinoiden normaalia heiluntaa.

Kurssilasku on siis normaali korjausliike pitkään jatkuneen nousuputken jälkeen.

Pitkäaikaisen sijoittajan kannalta on Suomisen mukaan tärkeämpää tarkastella talouden ja yritysten kehityssuuntaa.

”Jos talous ja yritysten tulokset pettävät, niin silloin pettävät osakkeetkin. Tällä hetkellä talouden mittarit länsimaissa kuitenkin osoittavat selkeästi kohti parempaa. Talouskasvu ei edelleenkään ole erityisen vahvaa, mutta tahti on kiihtymässä, ja se on sijoittajalle tärkeintä. Siksi pidämme osakkeet edelleen ylipainossa suosituksissamme”, Suominen kertoo.

Myös vaihtoehtojen vähyys houkuttaa sijoittajia pysymään osakkeissa.

Korkotaso on maailmalla ollut jo useita vuosia matalalla, eikä nopeaa nousua ole edelleenkään odotettavissa, vaikka korkojen odotetaankin hiipivän vähitellen ylöspäin talouksien elpyessä, Suominen perustelee.

Keskuspankit eivät tässä tilanteessa uskalla tehdä liian rohkeita suunnanmuutoksia rahapolitiikassa.

”Talouskasvu on kuitenkin edelleen siinä määrin hauraalla pohjalla, että keskuspankit eivät halua korkojen kohoavan nopeasti”, Suominen muistuttaa.  Yhdysvaltojen keskuspankki on jo vähitellen vähentänyt elvytystä, mutta Euroopan keskuspankilla ei ole mitään syytä kiristää rahapolitiikkaa.

”Jatkossakin sijoittajat joutuvat hakemaan tuottoja riskisemmiltä markkinoilta kuten osakkeista ja yritysten lainoista”, Suominen muistuttaa.

Kommentoi

No Comment.

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2021 Salkkumedia Oy

Ylös