Sijoitusideat

Tämä osake nousee Inderesin TOP-3 ostolistalle

Analyysitalo Inderes nostaa Sopranon omalle TOP-3 ostolistalleen. Inderesin mukaan Sopranosta on tullut lyhyessä ajassa hyvin kannattava ja vahvan kassavirran yhtiö.

Soprano on Pohjoismaiden johtava viestinnän ja tietoteknologian yhdistävä asiantuntijayritys, joka toimii Suomessa, Ruotsissa ja Virossa sekä verkostojensa kautta 98 maassa. Yhtiön tarjoamia palveluita ovat viestintä- ja PR-toimisto Soprano Communications, digitaalisten palveluiden tuottaja Soprano Digital, verkkokaupan ratkaisuja tarjoava Soprano Commerce, konsulttiyhtiö Soprano Consulting sekä uutena henkilöstön valmennukseen keskittyvä Soprano Training.

Sopranon kasvu on ollut kovaa isojen yritysostojen ansiosta. Yhtiön antamien ennakkotietojen mukaan Sopranon liikevaihto vuonna 2013 on arviolta noin 17 miljoonaa euroa, kun se vuonna 2012 5,66 miljoonaa euroa.

Liiketulos tulee olemaan yhtiön mukaan arviolta noin 0,7 miljoonaa euroa. Soprano on parantanut tulostaan jatkuvasti vuoden 2009 jälkeen.

Kovaa on ollut myös yhtiön osakkeen nousuralli. Vuoden aikana Sopranon osake on kivunnut peräti yli 124 prosenttia.

Tämän vuoden tammikuussa Soprano ilmoitti ostavansa Management Institute of Finland MIF valmennuskonsernin koko osakekannan Johtamistaidon Osuuskunta JTO:lta.

Kova kasvu ei vielä viime vuoden aikana näy merkittävästi tuloksessa, mutta jatkossa tilanne saattaa muuttua. Inderes odottaa viime vuosien isojen yritysostojen tuottavan merkittävää tuloskasvua jo kuluvalle vuodelle.

Myös MIF-konsernin osto vaikuttaa Inderesin näkemyksen mukaan erinomaiselta lisältä yhtiön liiketoimintaan, ja siksi Inderes uskoo kaupan tuovat Sopranolle merkittävää lisäarvoa.

Kasvunäkymien lisäksi Inderes näkee Sopranon arvostustason houkuttelevana.

”Näkemyksemme mukaan tuloskäänteeseen liittyvä epävarmuus pienenee selvästi kevään kuluessa, minkä uskomme kääntävän sijoittajien katseet yhtiön houkuttelevaan arvostukseen”, Inderes toteaa Nordetin aamukatsauksessa.

Inderesin tavoitehinta Sopranon osakkeelle on 1,35 euroa.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös