Markkinakommentit

EVLI: Aika kotiuttaa voittoja osakkeista

Osakekurssit ovat tammikuun korjausliikkeen jälkeen lähteneet uudestaan nousuun. Sijoitussalkussa kannattaa edelleen pitää osakkeita, mutta voitot on jo hyvä kotiuttaa suurimmista ylipainoista, kehottaa Evli Pankki.

Kurssinoususta huolimatta että makroluvut ovat olleet odotuksia heikompia ja yritysten tulokset vaisuja ilman toivoa nopeasta paranemisesta, Evli Pankin sijoitusjohtaja Kim Pessala toteaa ajankohtaiskatsauksessaan.

Keskuspankkien edelleen löysä rahapolitiikka on kuitenkin tukenut kurssinousua.

”Sijoittajilla on valtavat määrät käteistä ja keskuspankit jatkavat elvyttämistä. Kun markkinoilla on paljon likviditeettiä ja korkomarkkinoiden tuottopotentiaali on lähellä nollaa, katseet kääntyvät väkisinkin osakkeisiin. Tällaisessa ympäristössä osakemarkkinoiden nousutrendeille ei näy loppua”, Pessala toteaa.

Viimeisen viiden vuoden aikana toteutunut kova kurssinousu alkaa olla kuitenkin jo takanapäin.

Pessalan mukaan markkinaheilunta lisääntyy ja sijoittajien kärsivällisyyttä koetellaan vuonna 2014. Siksi osakepainoa on jo syytä keventää:

”Sijoitussalkussa pitää olla osakkeita, mutta voitot on jo hyvä kotiuttaa suurimmista ylipainoista. Uskomme näkevämme osakkeissa korjausliikkeen ensimmäisen vuosipuoliskon aikana, mikä tarjoaa sijoittajille nykyistä paremman ostohetken. Tällä hetkellä sijoittajien odotukset ja sentimentti ovat mielestämme liian korkealla.”

Kehittyvien markkinoiden osakkeita Pessala kehottaa edelleen välttämään, sillä esimerkiksi Kiinassa on selkeästi yli-investoitu velkarahalla ja kasvun hidastuessa konkurssien määrän pelätään kääntyvän nousuun.

”Emme vieläkään suosittele sijoittajia ostamaan kehittyvien maiden osakkeita, ja painotamme omissakin sijoitussalkuissa länsimaisia osakkeita”, Pessala painottaa.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös