Yritysuutiset

HKScan myy omistusosuutensa puolalaisesta yhteisyrityksestä

Puolalainen yhteisyritys Sokolów on HKScanin kannattavin osa.

HKScan kertoo pörssitiedotteessaan, että se on allekirjoittanut sopimuksen, jolla se myy kaikki omistamansa osakkeet (50 %) Saturn Nordic Holding AB:ssa yhtiön toiselle omistajalle Danish Crown A/S:lle. Saturn Nordic Holding AB omistaa 100 % Sokołów S. A.:n osakkeista.

Sopimuksen myötä HKScanin epäsuora omistus sen puolalaisessa yhteisyrityksessä Sokołówissa päättyy. HKScanille jää Puolan Świnoujściessa sijaitseva kokonaan omistettu tytäryhtiö HKScan Poland Sp.z o.o..

Sopimuksen mukaan HKScan myy osakkeensa 180 miljoonan euron kauppahintaan käteiskauppana.

HKScan kirjaa kaupan myötä 67 miljoonan euron myyntivoiton. Myynti alentaa yhtiön nettovelkaantumisastetta noin 50 prosenttiyksikköä.

HKScan perusti vuonna 2004 yhteisyrityksen Danish Crownin kanssa ja osapuolet vastasivat yhdessä Sokołówin liiketoiminnoista.

Vuonna 2013 HKScanin 50 % osuus Sokołówin liikevaihdosta oli 375 miljoonaa euroa. Puolan liiketoiminnot ovat olleet HKScanin kannattavin markkina-alue. Vuonna 2018 Puolan markkinan liikevoitto oli vajaat 19 miljoonaa euroa ja liikevoittoprosentti 5,0.

Sijoittajat ottivat vastaan kaupan myönteisesti. HKScanin osakekurssi lähti kaupan ilmoituksen jälkeen reippaaseen nousuun.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös