Yritysuutiset

Nokian matkapuhelinliiketoiminnan myynti Microsoftille viivästyy

Nokia ilmoitti tänään arvioivansa, että matkapuhelinliiketoiminnan myynti Microsoftille toteutuu huhtikuun 2014 aikana.

Aiemmin Nokia oli ilmoittanut, että yritysjärjestely toteutuu vuoden 2014 ensimmäisen neljänneksen aikana. Nokia antoi aikaisemman arvion tiedottaessaan yritysjärjestelystä 3.9.2013.

Tiedotteessaan yhtiö kertoo, että Nokia ja Microsoft ovat edelleen sitoutuneita yritysjärjestelyyn.

Nokia ja Microsoft ovat jo saaneet suurimman osan tarvittavista viranomaishyväksynnöistä, mukaan lukien Euroopan komission ja Yhdysvaltain oikeusministeriön hyväksynnät.

Kaupan toteutuminen edellyttää kuitenkin vielä hyväksyntää tietyiltä aasialaisilta kilpailuviranomaisilta, joiden arviointiprosessit ovat vielä kesken.

”Nokia ja Microsoft ovat edelleen luottavaisia, että yritysjärjestely toteutuu johtaen Nokian olennaisilta osin koko Devices & Services -liiketoiminnan myyntiin Microsoftille, ja molemmat yhtiöt tekevät kaikkensa yritysjärjestelyn pikaisen toteutumisen mahdollistamiseksi”, yhtiö kertoo.

Markkinoilla on herännyt epäilyksiä, että Nokian verokiistalla Intiassa saattaisi olla vaikutusta kaupan toteutumiseen.

Nokia painottaa kuitenkin, ettei sen Intiassa käynnissä olevalla verokiistalla ole vaikutusta Nokian ja Microsoftin välisen yritysjärjestelyn aikatauluun tai sen olennaisiin ehtoihin.

Viime viikolla pankkijätti Citin analyytikko Ehud Gelblud totesi, ettei Nokian verokiista Intiassa estä Nokian matkapuhelinbisneksen myyntiä Microsoftille.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös